Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Η κυβερνο-ασφάλεια στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στο Τέξας


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο εγκαινίασαν τις εργασίες τριήμερου συνεδρίου στο Τέξας, με θέμα την ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Η Παγκόσμια Σύνοδος Κυβερνο-ασφάλειας στο Ντάλας θα εστιάσει έτσι την προσοχή της στην προστασία των παγκόσμιων δικτύων από τις ηλεκτρονικές επιβουλές. Μεταξύ των ομιλητών της συνόδου ξεχωρίζουν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, ναύαρχος Τζέιμς Τζόουνς και ο συντονιστής κυβερνο-ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χάουαρντ Σμιτ.
Το ινστιτούτο EWI, που διοργάνωσε τη σύνοδο, συγκέντρωσε περισσότερους από 400 ειδικούς και αξιωματούχους από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και δώδεκα τουλάχιστον άλλες χώρες του κόσμου. «Η αυξανόμενη σοβαρότητα και συχνότητα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και άλλων θεσμών σε διεθνές επίπεδο δημιουργεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας και της ίδιας της ειρήνης. Τα κράτη, που πέτυχαν να επιβάλουν αξιόπιστους κανόνες στη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και το διάστημα, αγνόησαν το πέμπτο κοινό πεδίο δράσης, τον κυβερνοχώρο», αναφέρει η EWI.
Ενόψει της συνόδου, το ινστιτούτο διεξήγαγε δημοσκόπηση μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και ειδικών της κυβερνο-ασφάλειας, γύρω από το πώς αντιλαμβάνονται τις επιβουλές του Ίντερνετ. Περισσότεροι από 80% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η απειλή για το Διαδίκτυο είναι υπαρκτή και άμεση. Μόλις 4% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τα συστήματα ασφάλειας του Διαδικτύου, που χρησιμοποιούν τα κράτη του κόσμου είναι αποτελεσματικά, ενώ 67% ανέφεραν ότι τα συστήματα αυτά «δεν είναι πολύ ασφαλή».
Οι συμμετέχοντες στη σφυγμομέτρηση συμφώνησαν ότι οι διεθνείς εντάσεις θα ενισχυθούν εφόσον δεν αντιμετωπισθούν οι φόβοι για την ασφάλεια του Διαδικτύου. «Η ανάγκη συνεργασίας ιδιωτικού και κρατικού τομέα σε διεθνές επίπεδο για τη διασφάλιση του Ιντερνετ καθίσταται επιτακτική. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης έδειξαν ότι είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο μεταξύ κρατών, αλλά μεταξύ κρατών και επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EWI Τζον Εντουιν Μροζ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...