Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Δημιουργία Ιστοσελίδας Δικτύου – Τα μουσεία και οι πολιτιστικοί φορείς του ιστορικού κέντρου με μια ματιά

Δημιουργήθηκε νέα ιστοσελίδα του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, στο οποίο συμμετέχει το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Η ιστοσελίδα www.athensmuseums.net, που υλοποιήθηκε με την  υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, αποτελεί την πρώτη  συλλογική διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης για το ευρύ κοινό,  σχετικά με τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις των μουσείων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο.

Στόχος της προσπάθειάς μας είναι η ενδυ­νάμωση της παρουσίας μας, καθώς και η προσέγγιση και ευαισθητοποίηση μεγαλύτερων ομάδων κοινού για τα πολιτι­στικά αγαθά. Στο πλαίσιο αυτό, η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να προσφέρει μια δυναμική και πολυδιάστατη προσέγγιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με πολιτιστικές διαδρομές για όλη την οικογένεια και προτάσεις τόσο για τους Αθηναίους, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.  Εδώ ο χρήστης έχει την ευκαιρία να πλοηγηθεί εύκολα στις πολιτιστικές δράσεις των μελών του δικτύου, να ενημερωθεί για τις μόνιμες και τις περιοδικές εκθέσεις, τις διαλέξεις και τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, τα εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, αλλά και για τα καφέ και τα πωλητήρια των μουσείων.

Ευελπιστούμε ότι η ιστοσελίδα του Δικτύου θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα, στενότερη σχέση με το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και τους πολιτιστικούς του φορείς, με κοινό γνώμονα την πλουσιότατη και πανάρχαιη πολιτιστική παράδοση που διαμορφώνει τη μοναδικότητά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...