Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Με χρέωση οι New York Times στο ίντερνετ


Το τζάμπα πέθανε στο ίντερνετ. Το διαδίκτυο γιγαντώνεται με απίστευτη ταχύτητα και οδηγεί τις κορυφαίες και πιο γνωστές αμερικανικές εφημερίδες να αποφασίσουν να ζητούν συνδρομή  από εδώ και στο εξής για τις διαδικτυακές υπηρεσίες τους.

Έτσι λοιπόν, από τον Ιανουάριο του 2011 οι Times της Νέας Υόρκης θα αρχίσουν να χρεώνουν την πρόσβαση στο δικτυακό τόπο τους. Αυτό τουλάχιστον γράφει την Δευτέρα η Wall Street Journal επικαλούμενη δηλώσεις του διευθυντή σύνταξης των Times.

Η πρόθεση των New York Times να επιβάλλον χρεώσεις είχε γνωστοποιηθεί στις αρχές του 2010, ωστόσο μέχρι σήμερα όμως ο χρονικός ορίζοντας για την εφαρμογή του νέου μοντέλου παρέμενε ασαφής.

Πρόκληση για την αμερικανική εφημερίδα θα είναι να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό online συνδρομητών χωρίς να μειώσει τους αναγνώστες της έντυπης έκδοσής της αλλά και τα έσοδα από τις διαδικτυακές διαφημίσεις.

Ανάλογο μοντέλο με τους ΝewΥork Times έχουν ήδη υιοθετήσει οι Financial Times του Λονδίνου, ενώ οι μόνες άλλες αμερικανικές εφημερίδες που χρεώνουν την απεριόριστη πρόσβαση στους δικτυακούς τους τόπους είναι η Newsfay και η Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...