Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

«Αιολικό» κινητό!

Ενα οικολογικό κινητό τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια της... αιολικής ενέργειας δημιούργησε η βιομηχανική σχεδιάστρια Σαϊρίν Κιάμκο. Το μικρό, εύχρηστο Αeolus- όπως ονομάζεται- διαθέτει το σχήμα ανάποδης σταγόνας και φέρει στο επάνω μέρος ένα μικρό αλλά παρ΄ όλα αυτά αρκετά ευαίσθητο ανεμιστηράκι, το οποίο κατά την κίνησή του παράγει την απαραίτητη ενέργεια για την πλήρη λειτουργία της συσκευής.

Σύμφωνα με την Κιάμκο, ο συγκεκριμένος τρόπος εναλλακτικής φόρτισης αποδεσμεύει τον χρήστη από την ανάγκη φόρτισης της συσκευής του με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς με ένα απλό φύσημα μπορεί να τη φορτίσει οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Ακριβώς κάτω από το ανεμιστηράκι, η συσκευή φέρει μια ευδιάκριτη οθόνη LCD, ενώ κάτω από αυτήν υπάρχουν τα απαραίτητα πλήκτρα. Ακόμη, παρά την ονομασία του, το Αeolus είναι εξοπλισμένο στο πίσω μέρος με μικροσκοπικές ηλιακές κυψέλες για τη συμπληρωματική συλλογή ηλιακής ενέργειας. Με τη βοήθεια μιας ειδικής βάσης που θα υποβοηθά την παραγωγή αιολικής ενέργειας, η μικρή «πράσινη» σταγόνα θα μπορεί να τοποθετηθεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Το ανατρεπτικό Αeolus θα μπορούσε, κατά την επινοήτριά του, να κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά, γεγονός που θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τον οικολογικό χαρακτήρα του.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=49&artid=335840&tid=393&dt=06/06/2010#ixzz0qdtCgVu6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...