Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν κέρδη… μετά μουσικής στο Ίντερνετ

Apple και Google «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της μουσικής στο Ίντερνετ, την ίδια στιγμή που η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι», λανσάροντας την πρώτη μουσική μηχανή αναζήτησης.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι εύλογο, αν κρίνει κανείς από τον τζίρο της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας στο Διαδίκτυο, που ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Google ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια υπηρεσία για downloading και online αναπαραγωγή τραγουδιών, που θα είναι συνδεδεμένη με τη μηχανή αναζήτησής της. Θα έχει τη μορφή ενός «media player», μέσω του οποίου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν και να «κατεβάζουν» τραγούδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal», η Google συνεργάζεται ήδη με εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας, προετοιμάζοντας πυρετωδώς τη νέα μουσική υπηρεσία, με στόχο να την θέσει σε λειτουργία μέσα στο 2010 και να την κάνει συνδρομητική το 2011. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...