Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής φέρεται να ετοιμάζει η Google

Η Google ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του iTunes, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής που πιθανώς θα είναι έτοιμο να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο, γράφει ο δικτυακός τόπος του CNet επικαλούμενος «πολυάριθμες πηγές».

Η υπηρεσία που φιλοδοξεί να απειλήσει την κυριαρχία της Apple θα είναι προσβάσιμη τόσο μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, όσο και μέσω των κινητών τηλεφώνων που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της εταιρείας.

Το CNet παραθέτει μια σειρά ενδείξεων για το φιλόδοξο σχέδιο: Σε συνέδριο της Google που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, η εταιρεία φέρεται να επέδειξε μια υπηρεσία μουσικής που τρέχει μέσα από τον browser. 

Επιπλέον, το γνωστό ιστολόγιο TechCrunch ανέφερε πριν από δύο εβδομάδες ότι εντόπισε στον εταιρικό δικτυακό τόπο της Google ένα λογότυπο «Google Music».

Η αρχή φέρεται να έγινε τον Ιανουάριο, στη διάρκεια του Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ είχε συνομιλίες με στελέχη των τεσσάρων μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών.

Αρκετές δισκογραφικές εταιρείες είναι γνωστό ότι αντιδρούν στον ασφυκτικό έλεγχο της Apple κυρίως όσον αφορά τις τιμές των τραγουδιών που διατίθενται για κατέβασμα.

Το περασμένο φθινόπωρο, η Google παρουσίασε την υπηρεσία Music Onebox, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν να αναζητούν και να ακούν κομμάτια από online καταστήματα μουσικής όπως το Lala και το iLike. Το σχέδιο όμως ναυάγησε όταν τα δύο καταστήματα εξαγοράστηκαν από την Apple και τη MySpace.

Σύμφωνα πάντα με το CNet, το μεγάλο στοίχημα για τη Google και την Apple είναι ποια από τις δύο θα λανσάρει πρώτη μια υπηρεσία «νέφους», μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν μουσική και βίντεο σε εταιρικούς διακομιστές, αντί στους προσωπικούς υπολογιστές τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...