Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

bankit.gr Διαδικτυακή καλλιτεχνούπολη

  Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνη του 2006, όταν η Μαριέττα, ο Γιάννης, η Ελευθερία, η Κλαίρη, ο Λευτέρης, η Μπέτυ και η Νάνσυ αποφάσισαν να «χτίσουν» μια διαδικτυακή καλλιτεχνούπολη που θα έφερνε τα πάνω κάτω... Τέσσερα χρόνια αργότερα, μπορούν να πουν ότι όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ότι αυτό που τελικά συνέβη ήταν μάλλον αναπάντεχο: η πολιτεία bankit.gr αποτελείται από 20 δραστήρια, διαφορετικά «καλλιτεχνικά διαμερίσματα»!
Ζωγράφοι, φωτογράφοι, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, performers, εκφωνητές, συγκροτήματα, συγγραφείς, συνθέτες, γραφίστες, σεναριογράφοι, τραγουδιστές, σκιτσογράφοι, animators, καλλιτεχνικές ομάδες, δημιουργοί χειροποίητων κατασκευών, εικαστικοί, ποιητές, χορευτές, στιχουργοί, άφησαν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη και γέμισαν τον τόπο με χρώματα, μουσικές, λέξεις, ήχους και εικόνες.
Η πολιτεία τεχνών bankit.gr είναι, ουσιαστικά, μία καλλιτεχνική πλατφόρμα όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προβάλει το ταλέντο του, να θαυμάσει έργα άλλων, να αξιολογήσει και να σχολιάσει, ν’ ανακαλύψει συνεργάτες, να κουβεντιάσει για θέματα σημαντικά και ασήμαντα χωρίς φυσικά καμία οικονομική επιβάρυνση. Η φιλοσοφία του bankit.gr εστιάζει στο να δοθεί φωνή και προσωπικός χώρος σε φρέσκα πρόσωπα που πιστεύουν στις ικανότητές τους και δεν έχουν τα μέσα να αναδειχθούν, αλλά και σε ήδη γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Αυτή η απλή φόρμουλα προβολής και επικοινωνίας, λειτουργεί τόσο καλά ώστε σήμερα το bankit αριθμεί γύρω στους 1000 «κατοίκους» και φιλοξενεί περισσότερα από 5000 έργα.
Μάλιστα, συχνά, διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με σκοπό την παρουσίαση των «κατοίκων», την έκθεση των έργων τους και τη μεταξύ τους γνωριμία. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί το ARTogether Festival, το ετήσιο φεστιβάλ του bankit.gr. Με κεντρικό σύνθημα «όλες οι τέχνες μαζί» η διαδικτυακή πολιτεία μετακομίζει σε κάποιο σημείο στο της Αθήνας όπου ο καθένας μπορεί να εισέλθει και να απολαύσει παράλληλα μια έκθεση φωτογραφίας, μια συναυλία ακουστικής μουσικής κ.ο.κ... Ήδη 3 φεστιβάλ έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, έχοντας αγκαλιαστεί τόσο από τον κόσμο όσο κι από την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα και προβάλλοντας συνολικά πάνω από 500 καλλιτέχνες και περισσότερα από 1000 έργα!
Οι «7» του bankit είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον μικρό τους αγώνα, με ό,τι μέσα διαθέτουν, και για να διαδώσουν το μήνυμα ότι η τέχνη ίσως τελικά δεν έχει τίμημα! Για πληροφορίες μετακομίσεων/συνεργασιών απλά επισκεφτείτε το www.bankit.gr. Σ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...