Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Αναστέλλεται η λειτουργία πλατφόρμας μπλόγκ «λόγω υλικού σχετικού με την Αλ Κάιντα»

Αμερικανική εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ιστοσελίδες ανακοίνωσε ότι κλείνει μία πλατφόρμα για μπλόγκερ διότι έδωσε σε χρήστες πρόσβαση σε σελίδα με οδηγίες κατασκευής βομβών και φιλοξένησε κατάλογο με τα ονόματα ατόμων που απειλούνται από το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Η πλατφόρμα blogetery.com, που χρησιμοποιείται από περίπου 70 χιλιάδες μπλόγκερ, έκλεισε μετά από παρέμβαση των αμερικανικών αρχών, όπως διευκρίνισε η εταιρία-πάροχος BurstNET, που εδρεύει στην Πενσιλβάνια.

Ο διαχειριστής της πλατφόρμας από την πλευρά του εξέφρασε τη λύπη του γιατί διεκόπη η λειτουργία «χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση».

Το FBI που ειδοποίησε την BurstNET δεν ζήτησε το κλείσιμο της πλατφόρμας παρά το ότι σε ιστοσελίδες βρέθηκε υλικό με ονόματα υποψήφιων στόχων και μηνύματα του Οσάμα μπιν Λάντεν, αναφέρει εκπρόσωπός του. Ακόμη, δεν μπορεί να απομακρύνει το ίδιο τυχόν παράνομο υλικό καθώς δεν έχει την αρμοδιότητα.

Η εταιρεία-πάροχος από την πλευρά της εξηγεί ότι είχε προηγηθεί σοβαρή προειδοποίηση από τις Αρχές ασφαλείας (στις αρχές του μήνα ανέφερε το CNET) και ανέφερε ότι η πλατφόρμα είχε ιστορικό παραβιάσεων των κανόνων χρήσης.

Ωστόσο, σημειώνει το BBC, πολλοί μπλογκερ διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος επειδή δεν προειδοποιήθηκαν για το κλείσιμο της πλατφόρμας όπως και γιατί η εταιρεία που φιλοξενούσε τις σελίδες τους δεν έκανε, όπως λένε οι ίδιοι, τίποτα για να υπερασπιστεί τους πελάτες της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...