Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οίκος Penguin, μία πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books.

Το Penguin Group, σε συνεργασία με την Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση ενός μυθιστορήματος, («Οι κίονες της Γης» του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα), που συνοδεύεται από βίντεο από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple, η οποία -εκτός των άλλων- είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων (e-reader). Οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να βλέπουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά, που θα αρχίζει να παίζεται στις 23 Ιουλίου.

Το e-book θα περιέχει, επίσης, βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα «δέντρο χαρακτήρων», που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις πολλές προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο-βίντεο θα κοστίζει 12,99 δολάρια για «κατέβασμα» στη συσκευή του χρήστη-αναγνώστη, ενώ η μέση τιμή ενός συμβατικού e-book χωρίς βίντεο είναι 9,99 δολάρια.

Οι εκδότες ελπίζουν ότι το iPad θα επεκτείνει την χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων και θα τα κάνει πιο κερδοφόρα. Ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων επεκτείνονται συνεχώς, οι εκδοτικοί οίκοι δυσφορούν με την πολιτική του μεγαλύτερου στον κόσμο ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Amazon.com, το οποίο προσφέρει τα e-books με μεγάλες εκπτώσεις (μειώνοντας έτσι το ποσοστό κέρδους των εκδοτών), προκειμένου να διευκολύνει τις πωλήσεις της δικής του συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle.

Έτσι, οι εκδότες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την μέση τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων πάνω από τα 10 δολάρια και η ενσωμάτωση περιεχομένου multimedia σε αυτά τους δίνει ακριβώς αυτήν την ευκαιρία.

Εκπρόσωπος του Penguin Group ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εξετάζει ήδη τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων πολυμεσικών ηλεκτρονικών βιβλίων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...