Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Ηλεκτρονική απάτη χρίζει... κληρονόμους για να τους "μαδήσει".


Θύματα καλοστημένης απάτης έχουν πέσει αρκετοί χρήστες διαδικτύου που απάντησαν σε μήνυμα αποδοχής «χρυσής» κληρονομιάς.Το τελευταίο διάστημα αρκετοί χρήστες του διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ημαθίας έλαβαν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον υποτιθέμενο νομικό σύμβουλο, συνήθως, από την Πορτογαλία ή την Ισπανία που τους ενημέρωνε ότι κάποιος μακρινός συγγενής αποδήμησε εις Κύριον αφήνοντάς τους μοναδικούς κληρονόμους.
Σε περίπτωση που ο παραλήπτης του μηνύματος απαντήσει και ζητήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες οι απατεώνες ξεκινούν μια επικοινωνία που συνήθως διαρκεί πάνω από έξι μήνες. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάποιος είναι καχύποπτος, ο «νομικός σύμβουλος» φροντίζει να άρει κάθε αμφιβολία παρουσιάζοντας στοιχεία που πείθουν για την αξιοπιστία του.
Οι σφραγίδες πάνω στα έγγραφα, η ορολογία που χρησιμοποιείται, αλλά και το προσφερόμενο «πακέτο» αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για συνέχιση της επικοινωνίας και σε πολλές περιπτώσεις, η διαδικασία φτάνει μέχρι το στάδιο που ζητείται από τον υποτιθέμενο κληρονόμο να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Όποιος πειστεί, πέφτει απλά στην παγίδα μιας καλοστημένης απάτης από ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια τις διαδικασίες που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και σκοπός τους είναι να αποσπάσουν από τον υποτιθέμενο κληρονόμο - θύμα, συνήθως από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...