Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Πώς να πιάνετε το iPhone 4 για να... έχετε σήμα

Υποθέτουμε πως όλο και κάτι θα έχετε ακούσει για τους «καλούς τρόπους».

Και πώς είπατε πως το κρατάμε το ρημάδι;Ξέρετε τώρα, όταν κάθεστε στο τραπέζι να μη ρουφάτε τη σούπα, να μη βάζετε την πετσέτα στο λαιμό, να φροντίζετε να αφήσετε ένα μικρό περίσσευμα στο πιάτο για να μη σας πάρουν για λιμασμένο, όλα αυτά... Πλέον, το σαβουάρ βιβρ επεκτείνεται και στον τρόπο που κρατάει κανείς το κινητό του τηλέφωνο και στην αιχμή της πρωτοπορίας βρίσκεται (είμαστε βέβαιοι πως το μαντέψατε) η Apple.

Το περιστατικό έχει ως εξής. Κάτοχος του νέου iPhone 4 στέλνει μήνυμα στον Steve Jobs, το αφεντικό της Apple, και του παραπονιέται πως όταν κρατάει το τηλέφωνο καλύπτοντας την αριστερή κάτω γωνία με το χέρι της (πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αν μας ρωτήσετε) η λήψη του σήματος είναι εξαιρετικά κακή.

Σημειώνουμε πως το iPhone 4 διαθέτει ένα πλαίσιο από ατσάλι το οποίο λειτουργεί ως πομποδέκτης. Τι απάντησε ο Steve Jobs; «Αποφεύγετε να κρατάτε το τηλέφωνο με αυτό τον τρόπο» (!), θυμίζοντας το ανέκδοτο με τον ασθενή που πηγαίνει στο γιατρό παραπονούμενος πως νιώθει πόνους σε τρία μέρη και λαμβάνει την απάντηση, «Να μην ξαναπάτε σε αυτά τα μέρη».

Προσπερνούμε την αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Apple (κακό πράγμα) αλλά και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της (μάλλον καλό πράγμα). Μένουμε, όμως, σε μία απορία: Οταν η εταιρεία σχεδίαζε τη νέα έκδοση του κινητού της τηλεφώνου δεν είχε αντιληφθεί πως υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία όταν κάποιος το κρατά μέσα στην παλάμη του; Μας φαίνεται αστείο να κρατάς ένα τηλέφωνο μόνο με το δείκτη και τον αντίχειρα που σχηματίζουν κάτι σαν δαγκάνα· αφήστε που αυτό θα δημιουργήσει σε έναν ανεξάρτητο παρατηρητή την εντύπωση πως το iPhone 4 είναι κάτι σιχαμένο. Αυτό μάλλον δεν το θέλει η Apple, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...