Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Αδοξη κατάληξη του Kin-ητού της Microsoft


Μια δεινή ήττα υπέστη η Microsoft που, σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών από την κυκλοφορία τους, σταμάτησε τη διάθεση των κινητών τηλεφώνων της σειράς Kin.

Αν δεν είχατε ακούσει τίποτα για τα Kin, δεν χρειάζεται να πέσετε σε βαθιά μελαγχολία. Οι συσκευές κυκλοφόρησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στόχος της Microsoft ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων σε ηλικία χρηστών, που θέλουν να είναι μονίμως συνδεδεμένοι με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Καλή ιδέα, αλλά οι συσκευές ήταν ακριβές για τα δεδομένα των πιτσιρικάδων, προφανώς και των γονέων τους, που μπορούσαν με λιγότερα χρήματα (ελέω των γαλαντόμων επιδοτήσεων) να αποκτήσουν ένα iPhone ή κάποιο άλλο εξελιγμένο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο. 

Τα Kin διέθεταν οθόνη αφής και έκαναν αυτό που υπόσχονταν, όμως η Microsoft την «πάτησε» κατά το κοινώς λεγόμενον, διότι δεν φρόντισε να προικίσει τις συσκευές με εφαρμογές, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός φροντίζει να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα με το κινητό τους. Ετσι, έξι εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους τα Kin αποσύρονται άρον άρον από τα ράφια των καταστημάτων, με τη Microsoft να αρνείται οποιαδήποτε αναφορά στις πωλήσεις των συσκευών. Σε ειδησεογραφικές υπηρεσίες του Διαδικτύου βρήκαμε εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μόλις 500 πωλήσεις, ενώ άλλες πηγές μιλούν για περίπου 10.000 τηλέφωνα. Οποιος και αν είναι ο πραγματικός αριθμός, τα Kin δεν είναι πια μαζί μας και όπως φαίνεται δεν θα μας λείψουν κιόλας. Λυπούμαστε, επίσης, που δεν έχουμε κάποια εικόνα για τα κονδύλια που δέσμευσε η Microsoft για την ανάπτυξη και διάθεση των συσκευών. Οχι, βέβαια, πως θα της λείψουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...