Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Η βρετανική βασιλική οικογένεια online στο Flickr


Εκσυγχρονίζεται τεχνολογικά η βρετανική μοναρχία και, στο πλαίσιο αυτό, η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι πλέον από τη Δευτέρα άνοιξε λογαριασμό με φωτογραφίες της στη δημοφιλή δωρεάν online υπηρεσία Flickr. Η βασίλισσα Ελισάβετ η 2η και η οικογένειά της «ανέβασαν» αρχικά περισσότερες από 600 φωτογραφίες τους, μεταξύ αυτών πορτρέτα των μελών του οίκου του Γουίνδσορ σε πολύ νεαρή ηλικία.

Οι φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας συνεχώς θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Κάθε μέλος της οικογένειας διαθέτει τη δική του φωτογραφική γκαλερί.

Οι χρήστες, μολονότι θα μπορούν να αξιοποιούν το φωτογραφικό υλικό και να το ενσωματώνουν π.χ. σε σελίδες κοινωνικών δικτύων, δεν θα μπορούν να γράφουν τα σχόλια τους για τις βασιλικές φωτογραφίες…

Οι πρώτες φωτογραφίες περιλαμβάνουν εικόνες της Ελισάβετ και του γιού της πρίγκιπα Καρόλου ως μωρών, επίσημα πορτρέτα (όπως του βασιλιά Γεωργίου του 6ου κατά τη στέψη του το 1937) και στιγμιότυπα από τελετές και γιορτές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μια από τις παλαιότερες και σπάνιες φωτογραφίες είναι μια ασπρόμαυρη του 1854, που δείχνει τη βασίλισσα Βικτόρια και τον σύζυγό της πρίγκιπα Αλβέρτο στο Μπάκιγχαμ μετά το γάμο τους. Η μακαρίτισσα πριγκίπισσα Νταϊάνα επίσης υπάρχει στις φωτογραφίες, μαζί με τους γιούς της πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Το 2001 ο δευτερότοκος γιός της Ελισάβετ πρίγκιπας Ανδρέας της έκανε δώρο ένα κινητό τηλέφωνο και της έμαθε να το χρησιμοποιεί για πρώτη φορά. Το 2005, η βασίλισσα αγόρασε ένα iPod και το 2006 έκανε την πρώτη ηχογράφηση (podcast) ενός μηνύματός της στο βρετανικό λαό.

Το 2007 η βασιλική οικογένεια απέκτησε το δικό της «κανάλι» στο YouTube, το οποίο έχει πάνω από 30.000 συνδρομητές, ενώ ακολούθησε το 2009 η δημιουργία από το παλάτι λογαριασμού στο Twitter, στον οποίο έχουν εγγραφεί περίπου 50.000 χρήστες. Η ιστοσελίδα της βρετανικής μοναρχίας προσελκύει περίπου 300.00 επισκέπτες την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του παλατιού δεν διευκρίνισε πάντως κατά πόσο η ίδια η 84χρονη Ελισάβετ χρησιμοποιεί το Flickr και τις άλλες online υπηρεσίες ή αν απλώς όλα αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της μοναρχίας να δείξει ότι συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το «σφυγμό» του κόσμου. «Ποτέ δεν σχολιάζουμε για την προσωπική χρήση της τεχνολογίας από τη βασίλισα», δήλωσε η εκπρόσωπος του παλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...