Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Δακτυλικά αποτυπώματα θα διαβάζει το νέο iPhone

Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα password και τις εφαρμογές που σχετίζονται με τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που αφήνουν υπόνοιες πως το επόμενο iPhone θα διαθέτει βιομετρικό αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τα νέα έρχονται από το Λονδίνο, και συγκεκριμένα από τον προγραμματιστή Hamza Sood, που εντόπισε τα σχετικά αρχεία στην τέταρτη beta έκδοση του iOS 7.

Ως γνωστόν, οι developers έχουν πρόσβαση στα λειτουργικά συστήματα πριν αυτά να κυκλοφορήσουν στην αγορά, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν το λογισμικό τους στα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Sood λοιπόν, στη νέα beta έκδοση του iOS περιλαμβάνονται φάκελοι και κείμενα για σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος το οποίο θα είναι τοποθετημένο στο κλασσικό home πλήκτρο. Ο σχετικός φάκελος έχει τίτλο BiometriKitUI και περιλαμβάνει κείμενα τα οποία εξηγούν τη χρήση του αισθητήρα στο χρήστη.

Ο νέος αισθητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, αλλά και για την έγκριση online πληρωμών και password, ενώ οι τραπεζικές και χρηματοοικονομικές εφαρμογές θα μπορούσαν να κάνουν τα συστήματά τους πιο ασφαλή αντικαθιστώντας την είσοδο σε αυτές με την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Παρόλο που η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα, εντούτοις έχει κάνει αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας, ενώ πριν από έναν χρόνο εξαγόρασε την AuthenTec, την εταιρεία που έχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, φουντώνοντας τις φήμες.

Πηγή: The Independent
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...