Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Προσιτή πολυτέλεια η συνδρομητική τηλεόραση

ΕΡΕΥΝΑ για το περιεχόμενο των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών διεξήγαγε η Qed για λογαριασμό της εταιρείας δημιουργίας και διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου Vermantia. Η έρευνα διεξήχθη στην Αθήνα, σε δείγμα 55 ατόμων, ηλικίας 18-44 ετών την περίοδο 29-30 Απριλίου και 15-16 Μαΐου.

Το δείγμα ανήκε σε 5 ομάδες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν συνδρομητές και η μία μη συνδρομητές. Σύμφωνα με την έρευνα, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι τηλεθεατές/καταναλωτές θεωρούν τη συνδρομητική τηλεόραση μια «προσιτή πολυτέλεια», με βασικό κίνητρο αγοράς τα αθλητικά προγράμματα και τις κινηματογραφικές ταινίες.

Τελευταία, μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι συνδρομητές τόσο για τα ντοκιμαντέρ πολιτισμού όσο και για τα παιδικά προγράμματα. Η αίσθηση που προκύπτει από την παρακολούθηση συνδρομητικής τηλεόρασης συνδυάζεται με την ψυχαγωγία και την ελευθερία επιλογής μέσα από μια ευρεία γκάμα διαθέσιμων προγραμμάτων.

Οσον αφορά τις απόψεις σχετικά με τη συνδρομητική τηλεόραση, η τιμή αγοράς και η ένταξη του ετήσιου κόστους του πακέτου συνδρομητικής στον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι οι λόγοι που αναφέρθηκαν ως κυρίαρχοι και καθοριστικοί για την αγορά της.

Η εσωστρέφεια και οι συγκεντρώσεις στο σπίτι, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, συμβάλλουν θετικά στην αγορά συνδρομητικού πακέτου, ενώ στοιχεία που δεν ενισχύουν την προδιάθεση αγοράς είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η μικρή σχέση με την τηλεόραση και η εξοικείωση με το Ιντερνετ (download, gaming, social media).

Ωστόσο, κυρίαρχο κίνητρο για την αγορά συνδρομητικού πακέτου είναι τα αθλητικά κανάλια, με τους αγώνες κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Μάλιστα, όσον αφορά την ιδανική συνδρομητική αθλητική πλατφόρμα, τα τρία βασικότερα στοιχεία που τη συνθέτουν, όπως έδειξε η έρευνα, είναι η τιμή της συνδρομής, το ποια πρωταθλήματα και αγώνες προβάλλει, αλλά και το συμπληρωματικό υλικό (ρεπορτάζ, αφιερώματα κ.ά.) από όλα τα αθλήματα.  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...