Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Κι όμως το smartphone αντικαθιστά τον οφθαλμίατρο και βοηθά κατοίκους σε χώρες του τρίτου κόσμου

Ήταν απλά ζήτημα χρόνου μέχρι τα smartphones να κάνουν τη μετάβαση από συσκευές επικοινωνίες σε συσκευές που προσφέρουν κοινωνική βοήθεια.


Για του λόγου το αληθές, ερευνητές του London School of Hygiene and Tropical Medicine σε συνεργασία με μια σειρά ιατρικών οργανισμών ανέπτυξαν ένα νέο πρότζεκτ που φιλοδοξεί να παρέχει καλύτερη ιατρική περίθαλψη στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Το πρότζεκτ ονομάζεται Peek (Portable Eye Examination Kit) και πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει σε ένα απλό smartphone να παρέχει υπηρεσίες οφθαλμίατρου σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε πραγματικούς γιατρούς.

Μέσω της κάμερας του τηλεφώνου το Peek σκανάρει τα μάτι για ενδείξεις καταρράκτη ενώ μέσω του φλας εξετάζει ακόμα και το πίσω μέρος του.

Η εφαρμογή εμφανίζει στην οθόνη ένα συρρικνούμενο γράμμα για να εξετάσει την όραση των ασθενών, κρατά αρχεία όλων των εξεταζόμενων και διαθέτει GPS για να καταγράφει τις τοποθεσίες τους.

Το Peek χρησιμοποιείται ήδη στην Κένυα για την εξέταση της όρασης 5.000 ανθρώπων και οι μέχρι τώρα δοκιμές είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...