Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ESET παρουσιάζει το Root Detector Kit για Mac OSX

Το νέο εργαλείο ESET® Rootkit Detector για την ασφάλεια των Mac® OS X είναι πλέον διαθέσιμο. Το ESET® Rootkit Detector ανιχνεύει κακόβουλα kernel extensions, που προσπαθούν να επηρεάσουν το λειτουργικό σύστημα αφού συνδεθούν με την πλατφόρμα OS X, καθώς εκεί μπορούν να παρακάμψουν κάθε μέτρο ασφάλειας προσφέροντας πλήρη πρόσβαση στο σύστημα. 

«Το ESET Rootkit Detector είναι ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο για την ανίχνευση των rootkits στις πλατφόρμες OS X. Με το εργαλείο αυτό στόχο μας είναι να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανιχνεύουν τροποποιήσεις στη μνήμη kernel της πλατφόρμας OS X, που μπορεί να είναι ενδείξεις ότι υπάρχει κάποιο rootkit στο σύστημα,” δήλωσε ο Pierre-Marc Bureau, Security Intelligence Program Manager της ESET.

Τον τελευταίο χρόνο, η ESET έχει καταγράψει πολλές επιθέσεις rootkits σε OS X. Καθώς οι κωδικοί rootkit βρίσκονται online, τα συστήματα έχουν παραβιαστεί χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να το γνωρίζουν. Έχουν χρησιμοποιηθεί rootkits όπως το OSX/Morcut και το OSX/Crisis για την παρακολούθηση και την κλοπή πληροφοριών ανυποψίαστων χρηστών.

Το ESET Rootkit detector βοηθά το χρήστη με απλό και διαισθητικό τρόπο να ελέγξει την ακεραιότητα του kernel, δίνοντας του πληροφορίες για πιθανά προβλήματα. Υποστηρίζει το Snow Leopard (10.6.0) μέχρι την πρόσφατη έκδοση του Mountain Lion (στην παρούσα φάση 10.8.4), ενώ δουλεύει σε Intel 32-bit και 64-bit kernel.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σχετικό post στο WeLiveSecurity ή τη σελίδα του προϊόντος ESET Rootkit Detector.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...