Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες ταμπλέτες Surface από τη Microsoft vs iPad της Apple

Ως κίνητρο για τους υποψήφιους αγοραστές των νέων Surface, η Microsoft προσφέρει δωρεάν κλήσεις Skype προς σταθερά τηλέφωνα σε πάνω από 60 χώρες για ένα έτος, καθώς και δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 200 GB


H Microsoft παρουσίασε δύο νέα ταχύτερα και ισχυρότερα μοντέλα της ταμπλέτας της Surface, σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μέχρι τώρα μικρό ποσοστό της σε μια διεθνή αγορά όπου τα iPad της Apple συνεχίζουν, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, να έχουν τον πρώτο λόγο. Η τελευταία μόλις ανακοίνωσε εντυπωσιακές παγκόσμιες πωλήσεις και για τα νέα iPhone 5.

Οι νέες ταμπλέτες της Microsoft θα αρχίσουν να διατίθενται μέσω διαδικτύου και καταστημάτων σε διάφορες χώρες από τις 22 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές με οθόνη 10,6 ιντσών και οι δύο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, είναι το Surface 2 (με επεξεργαστή ARM και τιμή 449 δολάρια για την έκδοση των 32 GB) και το Surface Pro 2 για επαγγελματίες (με επεξεργαστή Intel, λογισμικό Windows 8.1 και τιμή 899 δολαρίων για την έκδοση των 64 GB). Τα νέα μοντέλα έχουν μπαταρία με 25% έως 75% μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα προηγούμενα Surface (έτσι ο χρήστης θα μπορεί να έχει ανοιχτό το Surface 2 έως δέκα ώρες συνεχόμενες).

Οι αναλυτές εμφανίζονται μάλλον επιφυλακτικοί. «Δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον να αγοράσουν οι άνθρωποι αυτές τις συσκευές. Ναι, είναι φθηνότερες από τα iPads, όμως αυτό αρκεί;», αναρωτήθηκε ο τεχνολογικός αναλυτής Τζακ Γκολντ της εταιρίας J.Gold Associates.

Ως κίνητρο για τους υποψήφιους αγοραστές των νέων Surface, η Microsoft προσφέρει δωρεάν κλήσεις Skype προς σταθερά τηλέφωνα σε πάνω από 60 χώρες για ένα έτος, καθώς και δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 200 GB στην υπηρεσία «νέφους» SkyDive επί δύο χρόνια. Επίσης, το Surface 2 διαθέτει προεγκατεστημένη μια δωρεάν «μίνι» έκδοση του Office (Word, Excel, Outlook, Powerpoint).

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμα μια νέα σειρά πιο λεπτών πληκτρολογίων με οπίσθιο φωτισμό, καθώς και μια βάση στήριξης του Surface, ώστε να συνδέεται εύκολα με επιτραπέζια οθόνη και να μετατρέπεται σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Τα νέα αυτά προϊόντα θα κυκλοφορήσουν εντός του 2014.

Οι ταμπλέτες σταδιακά εκτοπίζουν τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας IDC, φέτος θα υπάρξει πτώση διεθνώς στις πωλήσεις προσωπικών επιτραπέζιων υπολογιστών σχεδόν κατά 10%, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 αναμένεται ότι οι πωλήσεις ταμπλετών θα ξεπεράσουν εκείνες των επιτραπέζιων PCs.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...