Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist: Με όπλο τις σκιές

Ο ΣΑΜ ΦΙΣΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΞΤΡΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ


Τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν τον όλεθρο ρίχνοντας πυρηνικά και ο υπερπράκτορας των μυστικών υπηρεσιών - μαζί με την ομάδα του - ρίχνεται στο κατόπι τους, προκειμένου να αναχαιτίσει την απειλή.

Ακούγεται κοινότοπο, αλλά η μαεστρία του γνωστού συγγραφέα Τομ Κλάνσι μαζί με την «προσωπικότητα» του ψηφιακού πρωταγωνιστή Σαμ Φίσερ κάνουν για ακόμη μία φορά τη σειρά των παιχνιδιών Splinter Cell ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εξόχως εθιστική. Ακολουθώντας τη λογοτεχνική μαεστρία του Τομ Κλάνσι, το σενάριο του παιχνιδιού ξεδιπλώνεται στην οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και η αργκό των μυστικών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί ο πρωταγωνιστής, σου δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθείς ταινία, η οποία είναι με τη σειρά της βασισμένη σε ένα από τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Κλάνσι.

Στο κομμάτι του gameplay, το «Blacklist» ακολουθεί την πεπατημένη οδό της σειράς, με τον Σαμ Φίσερ να περνά τον περισσότερο χρόνο του κρυμμένος στις σκιές, έτσι ώστε να αποφεύγει τους εχθρούς ή να τους αντιμετωπίζει σιωπηλά, προκειμένου να μη γίνει αισθητή η παρουσία του και να έρθουν ενισχύσεις.

Από την άλλη, από το παιχνίδι δεν λείπουν και οι στιγμές έντονης δράσης, καθώς ο πρωταγωνιστής μπορεί να μετατραπεί σε μια φονική μηχανή με φοβερά αντανακλαστικά αλλά και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς εχθρούς.

Παράλληλα, ο Σαμ Φίσερ φαίνεται ότι πήρε μαθήματα από τους δημιουργούς του Assassin's Creed και πλέον μπορεί να σκαρφαλώνει σε τοίχους και άλλα δύσβατα σημεία, ώστε να αποκτά τακτικό πλεονέκτημα έναντι των εχθρών του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συνεργατικές αποστολές του παιχνιδιού, στις οποίες βασίζεται το multiplayer κομμάτι του. Είναι εντελώς διαφορετικό να προσπαθείς να «βγάλεις» μόνος σου την πίστα από το να συνεργάζεσαι με άλλους παίκτες, ο καθένας από τους οποίους έχει τον δικό του ρόλο στην ομάδα, αλλά είναι απαραίτητος για την επιτυχία της αποστολής.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς πάντως, στο «Blacklist» η έμφαση δίνεται στη λειτουργία ολόκληρης της ομάδας που συνεργάζεται με τον πρωταγωνιστή και όχι τόσο στις ατομικές του δυνατότητες, σκέψεις και στον τρόπο που προσεγγίζει την αποστολή. Αν και ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Φίσερ, η ιστορία ξετυλίγεται από την οπτική όλων των εμπλεκομένων, εστιάζοντας έτσι στις σχέσεις, στην ένταση και στην αγωνία που βιώνει συνολικά η ομάδα.

Τα γραφικά, ο ήχος και η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι καλοδουλεμένα και συντελούν στο θετικό αποτέλεσμα που βιώνει ο παίκτης που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με το «Blacklist».

Με λίγα λόγια, αν είστε φίλοι της κατηγορίας των λεγόμενων stealth games και ειδικότερα της σειράς των Splinter Cell, το «Blacklist» δεν θα σας απογοητεύσει. Εχει όλα τα στοιχεία εκείνα που έκαναν διάσημα τα προηγούμενα παιχνίδια, το σενάριο είναι προσεγμένο και εθιστικό, ενώ το multiplayer κομμάτι δίνει μια ιδιαίτερα ευχάριστη νότα και ξεχωριστή εμπειρία στο παιχνίδι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...