Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι βουλευτές θέλουν 1,5 εκατ. ευρώ για gadgets

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ζητεί από το σύνολο του ελληνικού λαού να κάνει θυσίες για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, η Βουλή χρηματοδοτεί βουλευτές και ευρωβουλευτές για την αγορά τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού Πληροφορικής με ποσό που αγγίζει, ίσως και ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου 2009 και με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος, παρέχεται η δυνατότητα στους βουλευτές που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, καθώς και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, για προμήθεια του προαναφερθέντος υλικού, με αιτιολογία «την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της εν γένει κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας».

Η συγκεκριμένη απόφαση, που αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ελληνικού λαού, δημοσιεύτηκε μάλιστα εσπευσμένα, μία ημέρα μετά, δηλαδή, στις 13 Νοεμβρίου 2009, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 223. Επιπλέον, πριν από την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε εγκριθεί, επίσης ομόφωνα, στις 5 Νοεμβρίου 2009, από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς προσεγγίσεις, η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής με ένα ποσό που θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά, το κόστος απόκτησης τέτοιου υλικού για καθέναν από τους 322 βουλευτές και ευρωβουλευτές αγγίζει τα 5.000-5.500 ευρώ, ενώ στην απόφαση δεν υπάρχει ούτε πλαφόν κόστους για κάθε βουλευτή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού γίνεται απευθείας από τους βουλευτές, οι οποίοι διατηρούν έτσι το δικαίωμα της επιλογής του προμηθευτή και εν συνεχεία στέλνουν τον λογαριασμό στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις όποιες ανάγκες έχουν οι βουλευτές, η κοινή λογική λέει ότι δεν θα έπρεπε να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου, σε εποχές οικονομικά δύσκολες.   ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...