Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο

Κοινή δράση για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο θα αναλάβουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή έπειτα από συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στη Μαδρίτη.
Συγκεκριμένα μέτρα θα καθοριστούν τις προσεχές εβδομάδες και πιθανότατα θα περιλαμβάνουν την ανάμιξη της Europol και τη δημιουργία ειδικών τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας, δήλωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ.
«Η παιδική πορνογραφία θα πρέπει να εξαλειφθεί όπου κι αν την εντοπίζουμε. Πολλοί από αυτούς τους δικτυακούς τόπους είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη. Πολλοί βρίσκονται στην Ευρώπη, πολλοί άλλοι βρίσκονται στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για την προστασία των παιδιών» δήλωσε η επίτροπος σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και για την καταπολέμηση και άλλων μορφών κυβερνοεγκλήματος.
Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...