Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πανελλήνιος διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη συμμετοχή τους, έως τα μέσα Ιουλίου, στις κατηγορίες της «Καλύτερης Ιδέας» ή «Καλύτερης Εφαρμογής».
Η διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνέδριου Πληροφορικής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν οι επικρατέστεροι νέοι επιστήμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Το διαγωνισμό διοργανώνουν:
- Το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριαών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέ έδρα στη Σάμο.

- Το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

- To Εργαστήριο Συστημάτων Ασφάλειας, του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Τα βραβεία του διαγωνισμού (χρηματικά έπαθλα, εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης ιδεών και εφαρμογών) αθλοθετούν επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα πληροφορικής και επικοινωνιών. Στους χορηγούς περιλαμβάνονται το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft και η Oracle Ελλάδας.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων θα γίνεται το διάστημα 1-15 Ιουλίου 2010. Η ανακοίνωση των καλύτερων υποψηφίων θα γίνει στις 30 Ιουλίου και η τελική επιλογή και ανάδειξη νικητών στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν με e-mail στον καθηγητή Γ. Χαραλαμπίδη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη διεύθυνση yannisx@aegean.gr.
Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο http://wegov.blogspot.com.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...