Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Στρατηγική Cloud με την ανάπτυξη της πρώτης Παγκόσμιας Πλατφόρμας από την Fujitsu


Από την Ιαπωνία μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική, σήμερα, η Fujitsu εγκαινιάζει την παγκόσμια “στρατηγική cloud”,  μια στρατηγική που αναπτύχθηκε μέσα από την εμπειρία της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών “cloud computing” στους πελάτες της,  και την παροχή λύσεων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

Κατά την άποψη της Fujitsu, η “στρατηγική cloud” αποτελείται από τέσσερις τρόπους εφαρμογής: της υποδομής, των εφαρμογών, δραστηριοτήτων και περιεχομένου. Οι πελάτες είναι σε θέση να επιλέγουν κάποιο ή και όλα τα στάδια εφαρμογής.  Η Fujitsu προσφέρει ήδη πλατφόρμες cloud σε περιφερειακό επίπεδο για τη λειτουργία των υποδομών, ενώ από σήμερα αυτή η προσφορά ενισχύεται με την παγκόσμια ανάπτυξη μιας τυποποιημένης πλατφόρμας cloud. Οι υπηρεσίες της πλατφόρμας θα προσφέρονται σε δοκιμαστική βάση από τον επόμενο μήνα (με διάθεση  στο εμπόριο από τον Οκτώβριο 2010) στην Ιαπωνία και θα επεκταθούν στη συνέχεια στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι το Μάρτιο του 2011.

Η παγκόσμια πλατφόρμα θα συμπληρώσει τις τοπικές πλατφόρμες cloud, με την κάλυψη των αναγκών των πελατών που χρειάζονται τυποποίηση των υποδομών ICT σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι πελάτες της Fujitsu θα είναι σε θέση να μειώσουν το κόστος στις υποδομές ICT, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες που επιθυμούν στην τοπική ή την παγκόσμια πλατφόρμα και την ίδια στιγμή να είναι πιο ευέλικτοι και ανταποκρινόμενοι στην παροχή ICT, χωρίς όμως να θυσιάζεται η ασφάλεια και η ευελιξία. Θα είναι επιπλέον σε θέση να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της Fujitsu στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων.

Η Fujitsu βλέπει τις υπηρεσίες της στο χώρο του «cloud computing» όχι ως επανάσταση, αλλά ως εξέλιξη. Τα στάδια των υποδομών και εφαρμογών (applications) αποτελούν προέκταση των συμβατικών υπηρεσιών που προσφέρονται από την Fujitsu εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα στάδια  δραστηριοτήτων  και περιεχομένου, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία ICT δημιουργεί αξίες, μέσω της εμφάνισης νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για τους αγοραστές.

Με δεκαετίες εμπειρίας στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η Fujitsu μπορεί να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη σε μεγάλους και μεσαίου μεγέθους πελάτες που επιθυμούν να μεταφέρουν τα μεγάλα και πολύπλοκα πληροφοριακά τους συστήματα και να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε λειτουργία του μοντέλου «cloud consumption», με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη του συστήματος και τη μέγιστη ασφάλεια. Επιπλέον, με τη δημιουργία νέων συμμαχιών με άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στο «cloud», η Fujitsu εξασφαλίζει ότι οι πελάτες δεν θα αντιμετωπίσουν τα μειονεκτήματα που προκαλούν τα «ιδιόκτητα» συστήματα.

"Η Fujitsu έχει αναπτύξει τεχνολογίες γύρω από το «cloud computing», παρατηρώντας τις αλλαγές στην κοινωνία και με βάση τον τρόπο που μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει τους πολίτες να ξεπεράσουν και να αντιμετωπίσουν  με επιτυχία τις απαιτήσεις του σήμερα – με άλλα λόγια την «ανθρωποκεντρική σκοπιά», αναφέρει  ο Kazuo Ishida, Corporate Senior Executive Vice President, υπεύθυνος του ICT Services Business. "Στην Ιαπωνία, έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμές που αφορούν υποδομές ICT σε τομείς, όπως η γεωργία και η υγειονομική περίθαλψη. Μέσα από την προσφορά μας αυτή, στοχεύουμε να καταστήσουμε τη Fujitsu ηγέτη στην παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. "

"Θα παραδώσουμε μια τυποποιημένη υπηρεσία «cloud» μέσω της ανάπτυξης της παγκόσμιας πλατφόρμας μας «cloud», σχολιάζει ο Richard Christou, Corporate Senior Executive Vice President. "Για την εφαρμογή και των άλλων σταδίων του μοντέλου “cloud consumption”, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις, ίσως μαζί με τους βασικούς μας εταίρους, τους προσεχείς μήνες. Η Fujitsu είναι τώρα σε θέση να εργαστεί και «συνεργαστεί» με τους πελάτες της, ώστε να αξιοποιηθούν τα μεγάλα οφέλη του «Cloud».

Στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία (EMEA & I), η Fujitsu ήδη έχει ξεκινήσει την προσφορά IaaS από τον Νοέμβριο του 2009, σηματοδοτώντας μια στροφή του μοντέλου, μετατρέποντας τα πάγια στοιχεία που προηγουμένως είχαν καθοριστεί σαν σταθερό κόστος της επιχείρησης σε μεταβλητό κόστος. Οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης του συνόλου ή μέρους του  hardware που διαθέτουν στην επιχείρηση, με μια απλή, ασφαλή plug-in σύνδεση με τους «φυσικούς» διακομιστές που βρίσκονται αποκλειστικά στα ασφαλή data centers της Fujitsu, διασφαλίζοντας, με τον τρόπο αυτόν, τα δεδομένα τους.

Ο Διονύσης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, υπογραμμίζει: «Η προσφορά του μοντέλου IaaS της Fujitsu είναι ιδανική για επιχειρήσεις που θέλουν να εστιάσουν στις δικές τους βασικές δραστηριότητές και να αφήσουν τους ειδικούς να διαχειριστούν όλο το πληροφοριακό τους σύστημα. Τα τεράστια οφέλη του IaaS μπορούν να φανούν ακόμα και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μικρό τμήμα πληροφοριακής υποστήριξης ή δεν έχουν δικό τους.  Η  εμπειρία από τη συνεργασία μας με τους πελάτες έχει δείξει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αναζητούν τρίτους ως «διαχειριστές» μέρους του τμήματος πληροφορικής τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τις εποχής. Από την πλευρά μας, είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη αυτήν ακόμα καλύτερα, ακριβώς με τη διεθνή τυποποιημένη πλατφόρμα, που σήμερα ανακοινώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...