Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απεταξάμην το Facebook

Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. 


«Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθαόπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δικαιολογεί την απόφασή του λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση». Οπως προσθέτει, «όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει αυτόπαρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε διά την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας». Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση καθώς ο κ. Ειρηναίος χαρακτηρίζεται ένας πολύ καλός ποιμένας που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους νέους. Οπως έλεγαν κληρικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα πρέπει να αποσαφηνίσει γιατί έλαβε αυτή την απόφαση καθώς δεκάδες μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί διαθέτουν τις δικές τους σελίδες στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ακόμη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίσης μέσα από το Διαδίκτυο ιερείς επικοινωνούν με πιστούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αντίστοιχη είναι η στάση που τηρούν μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας αλλά ακόμη και αυτού του αυστηρού σε ζητήματα πρωτοκόλλου και δημόσιας εικόνας Πατριαρχείου Μόσχας- μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολομάνσκ κ. Ιλαρίωνας. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, δηλαδή ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, διαθέτει 148 φίλους με τους οποίους επικοινωνεί στα ρωσικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά...

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=327228&dt=22/04/2010#ixzz0lpdutDNz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...