Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

«Με κορόιδεψε, με εξαπάτησε και τώρα με εκβιάζει οτι θα το πει στον άνδρα μου» - Απάτη μέσω Facebook

«Με κορόιδεψε, με εξαπάτησε και τώρα με εκβιάζει πως, αν πω οτιδήποτε, θα το πει στον άνδρα μου» είναι τα πρώτα λόγια μιας γυναίκας που στον ελεύθερο χρόνο της τής άρεσε να κάνει web socializing για να χαλαρώνει και να αποκτά διαδικτυακούς φίλους.

Μόνο που τελικά αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ίδια και ήδη το έχει... πληρώσει πολύ ακριβά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για μια ιστορία που φαντάζει ακόμα και στο άκουσμά της απίστευτη, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.


Η απογοητευμένη γυναίκα, η οποία καταγγέλλει στην «Espresso Κύπρου» ότι εξαπατήθηκε μέσω του Διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από το πλέον πασίγνωστο Facebook, ξεδιπλώνει σιγά-σιγά το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας της. «Δεν γνώριζα ότι αυτός ο ευγενικός και πάνω απ’όλα κύριος -έτσι έδειχνε τουλάχιστον- θα μου έκανε τόσο...
 κακό» δηλώνει η γυναίκα και συνεχίζει: «Στην αρχή, μου μιλούσε με τις ώρες για διάφορα θέματα, ενώ σχεδόν πάντα μου πετούσε ότι είναι πλούσιος και μάλιστα μεγαλοεπιχειρηματίας. Εγώ, αφελέστατα, όχι μόνο τα πίστευα αλλά είχα χαρεί που βρέθηκε ένας άνθρωπος να μιλάω μαζί του για διάφορα θέματα που αφορούσαν ακόμα και πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Αλλωστε, έχω πολλούς "φίλους" μέσα στο Facebook και δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Τουλάχιστον σε εμένα, άσχετα αν άκουγα από δω και από κει διάφορα γεγονότα που συνέβαιναν μέσα στο Internet».


ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!


«Ενα πρωινό, ενώ απουσίαζε την προηγούμενη μέρα από το Facebook, τον βρήκα και αγωνιωδώς τον ρώτησα πού χάθηκε. Τι συνέβη. Έμπαινε αμέτρητες ώρες και κάποιες φορές μιλούσαμε για αρκετό χρόνο. Τότε άρχισε να μου λέει μια ιστορία την οποία εγώ η χαζή την πίστεψα» θυμάται η γυναίκα και συνεχίζει εξιστορώντας την όλη περιπέτεια που έζησε: «Μου είπε ότι η εταιρεία του έπεσε θύμα κλοπής και πως του είχε μπλοκάρει η Αστυνομία όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μέχρι να βρεθεί από πού έγινε η διαρροή των χρημάτων του. Δυστυχώς, και το εννοώ, τον πίστεψα. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά το έκανα. Πίστευα ότι όντως ο άνθρωπος αυτός είχε κάποιο πρόβλημα, ενώ λίγο αργότερα μου είπε ότι κινδύνευε να του κόψουν το κινητό, το ρεύμα και το σταθερό, όπως και το Internet στην επιχείρησή του επειδή ήταν μπλοκαρισμένοι οι λογαριασμοί του. Στην αγωνία μου και τη σκέψη μου "κρίμα, τι έπαθε ο άνθρωπος αυτός;" του πρότεινα αν ήθελε να του δανείσω κάποια λεφτά και όταν ξεμπλοκαριστούν τα λεφτά του να μου τα επιστρέψει. Ανθρώπινο, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε επικίνδυνο».


Η νεαρή γυναίκα μας εξιστορεί την πρώτη και μοναδική συνάντηση που είχε με τον άντρα που την εξαπάτησε: «Βρεθήκαμε λίγο μετά τη δουλειά μου στο Στρόβολο και αφού του έδωσα τα λεφτά -500 ευρώ μετρητά, παρακαλώ- μου πρότεινε να με κεράσει έναν καφέ κι εγώ δέχθηκα. Δεν ήταν χυδαίος, ούτε όμως και άγιος. Τον πίστευα και μου άρεσε κιόλας που μιλούσαμε. Εκεί την πάτησα, αφού την επόμενη μέρα μου ζήτησε αν μπορούσα ακόμα 300 ευρώ κι εγώ βρήκα από τον αδελφό μου και του τα έδωσα».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


«Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν μου ξαναμίλησε στο Facebook και όσο κι αν του έστελνα μηνύματα εκείνος τίποτα. Με αγνοούσε» αποκαλύπτει η γυναίκα που έπεσε θύμα μιας καλοστημένης κομπίνας. Η ίδια συνεχίζει: «Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε, όμως δεν ήθελα να το πιστέψω. Πολεμούσα με ψεύτικες ελπίδες ότι είχε αρκετή δουλειά και γι’ αυτό δεν μου απαντούσε. Υστερα από μία εβδομάδα, τον πήρα στο τηλέφωνο από απόκρυψη κι αφού του είπα ποια είμαι με αποστόμωσε. "Δεν μου έχεις δώσει ποτέ λεφτά και αν τολμήσεις και πεις σε οποιονδήποτε κάτι, τότε θα πάω να τα πω όλα στον άνδρα σου". Πάγωσα, όμως καλά να πάθω. Επρεπε να το είχα καταλάβει, όμως είναι πολύ αργά. Με εξαπάτησε, όμως με κρατάει στο χέρι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα».


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ


«Δεν θέλω ούτε στην Αστυνομία να πάω ούτε δικαστικώς να κινηθώ εναντίον του» δηλώνει η γυναίκα, έχοντας προφανώς αποφασίσει πώς θα χειριστεί το όλο θέμα. Η ίδια συνεχίζει: «Άλλωστε, προτιμώ να χάσω 800 ευρώ παρά να χωρίσω με τον άνδρα μου για μια χαζομάρα μεγατόνων που έκανα. Δεν ήθελα να κάνω τίποτα μαζί του, όμως αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι παραπάνω από εφιάλτης. Ξέρω ότι ο εκβιασμός είναι αδίκημα, όμως αδίκημα είναι και ήταν και αυτό που έκανα κι εγώ. Δεν θέλω τα στοιχεία μου να διαρρεύσουν και ούτε θέλω να φτάσουν στα αφτιά του συζύγου μου όσα μου έχουν συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...