Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παρουσίασαν τον «γερμανό» ανταγωνιστή του iPad

Ανταγωνιστικό του iPad, με βασικά χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από το προϊόν της Apple όπως θήρες USB και λειτουργικό που «τρέχει» εφαρμογές flash, είναι το νέο τάμπλετ PC γερμανικής τεχνολογίας «WePad» που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.
H γερμανική εταιρεία Neofonie GmbH υπόσχεται πράγματα που δεν διαθέτει η αμερικανική πολυδιαφημισμένη συσκευή, όπως μεγαλύτερη οθόνη 11,6 ιντσών, web κάμερα και δύο θύρες USB.
Πάντως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χέλμουτ Χόφερ φον Ανκερσόφεν, σε δηλώσεις του στον Τύπο, κατά την παρουσίαση του προϊόντος στο Βερολίνο, κράτησε χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι η συσκευή του με την ονομασία WePad δεν στοχεύει να γίνει «φονιάς» του iPad, απλώς μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Οι θύρες USB επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν στο WePad κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, από εξωτερικά πληκτρολόγια μέχρι φλασάκια.
Επιπλέον, αντίθετα με το iPad που απαιτεί ειδικό λογισμικό (iTunes) για την εισαγωγή μουσικής στη συσκευή, το WePad δεν απαιτεί πρόσθετο λογισμικό.
Η βασική έκδοση του WePad διαθέτει ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi), μνήμη 16 GB, και αναμένεται να κοστίζει 449 ευρώ.
Η μεγαλύτερη έκδοση θα έχει μνήμη 32 GB, θα είναι 3G και θα κοστίζει 569 ευρώ, τιμές που, όπως είπε ο Ανεκρσόφεν, είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τα μοντέλα του iPad, δεδομένης και της τεχνολογικής υπεροχής της γερμανικής συσκευής.
Το WePad διαθέτει ένα τσιπάκι της Intel και βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό Linux που είναι συμβατό με το λειτουργικό Android της Google και με όλες τις εφαρμογές Flash.
Η Neofonie, με έδρα το Βερολίνο, είναι μια μικρομεσαία εταιρεία και ισχυρίζεται ότι ήδη 20.000 άτομα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να προπαραγγείλουν νέο προϊόν.
Το WePad θα συναρμολογείται από μια εταιρία στην Ασία, η οποία θα προσαρμόζει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση.
Η Neofonie προσδοκά ότι το προϊόν της θα γίνει δεκτό πολύ θετικά από τους εκδότες και τα Μέσα ενημέρωσης, γιατί θα τους βοηθήσει να διαθέσουν στους καταναλωτές ψηφιακό περιεχόμενο επί πληρωμή.
Ήδη ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες περιοδικών στην Ευρώπη, η γερμανική Gruner + Jahr, έχει συμφωνήσει με τη Neofonie για την προσφορά του βασικού περιοδικού της, του Stern, μέσω της πλατφόρμας του WePad.
Σε ανάλογες διαπραγματεύσεις βρίσκεται η Neofonie και με τη μεγαλύτερη εκδοτική γερμανική εταιρία Axel Springer AG, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει την εφημερίδα «Bild».
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...