Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ισραήλ:«Ελάτε αλλά χωρίς τα iPad»

Το Ισραήλ απαγόρευσε τις εισαγωγές του δημοφιλούς, νέου προϊόντος της Apple, iPad, γιατί οι ειδικοί του εκφράζουν φόβους ότι θα καταναλώνει πολλούς πόρους των ασύρματων δικτύων του και θα προκαλέσει δυσλειτουργία σε άλλες συσκευές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των τελωνειακών αρχών της χώρας, έχουν κατασχεθεί περίπου 10 iPads, τις τελευταίες μέρες και αφού έγινε γνωστός ο νέος κανονισμός. Σύμφωνα με τον κανονισμό, απαγορεύεται σε όλους-ακόμη και στους τουρίστες- να μεταφέρουν iPad στο Ισραήλ. Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι οι αξιωματούχοι να επιβεβαιώσουν ότι δεν θα δημιουργηθεί τεχνικό πρόβλημα από τη χρήση των νέων συσκευών.

«Αν ο εξοπλισμός σας λειτουργεί σε μια συχνότητα και οι άλλοι λειτουργούν διαφορετικά στην ίδια συχνότητα τότε θα υπάρχει παρέμβαση» επισήμανε ο Νατί Σούμπερτ, υποδιευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών.
«Δεν μας ενδιαφέρει από πού αγοράζουν τον εξοπλισμό...Αν δεν υπάρξει ρύθμιση, θα προκληθεί χάος». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ισχυρό σήμα του iPad μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις ασύρματες συνδέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...