Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Mε 300.000 πωλήσεις έκανε ντεμπούτο το iPad της Αpple

Τις 300.000 έφτασαν οι συνολικές πωλήσεις του iPad την πρώτη μέρα διάθεσής του στην αμερικανική αγορά, ξεπερνώντας κάποιες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Apple τη Δευτέρα.
Τα στοιχεία για τις πωλήσεις του Μ.Σαββάτου, σημειώνει η εταιρεία, συμπεριλαμβάνουν πωλήσεις και παραδόσεις παραγγελιών, ενώ δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη τα στοιχεία για τις πωλήσεις της Κυριακής (όταν κάποια καταστήματα παρέμειναν ανοικτά στις ΗΠΑ).
Για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, οι περισσότερες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τις πωλήσεις μεταξύ 250.000 και 300.000.
Επιπλέον, οι χρήστες κατέβασαν επίσης 1 εκατ. εφαρμογές για τη συσκευή από το App Store και πάνω από 250.000 ηλεκτρονικά βιβλία από το iBookstore την πρώτη ημέρα.
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι εάν οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να είναι υψηλές ή εάν τα στοιχεία του Μ.Σαββάτου οφείλονται κυρίως στους «σκληροπυρηνικούς φαν» της Apple. Προς το παρόν, οι οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν πως θα πουληθούν περίπου 5 εκατ. μονάδες τους πρώτους 12 μήνες.
Μετά το αμερικανικό ντεμπούτο, αλλά πριν από τα τέλη Απριλίου, το iPad θα εμφανιστεί στα καταστήματα οκτώ ακόμα αγορών -Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία. Στις υπόλοιπες χώρες το iPad θα φτάσει «αργότερα φέτος» περιορίστηκε να δηλώσει η αμερικανική εταιρεία.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...