Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Δυνατότητα multitasking θα προσφέρει το iPhone OS 4.0

Image representing iPhone as depicted in Crunc...Image via CrunchBase
Ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των χρηστών της, η Apple ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες οι συσκευές iPhone, iPod Touch και iPad  θα μπορούν να τρέχουν πολλά προγράμματα ταυτόχρονα.
Το αφεντικό της εταιρείας Στιβ Τζομπς έδειξε 12 εφαρμογές να τρέχουν μαζί παρουσιάζοντας το iPhone OS 4.0 το απόγευμα της Πέμπτης.
Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το καλοκαίρι για το iPhone και από το φθινόπωρο για τη νέα ταμπλέτα iPad.
Το λογισμικό θα τρέχει σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPod Touch, ωστόσο η δυνατότητα multitasking υποστηρίζεται μόνο από τα τελευταία μοντέλα, δηλαδή το iPhone 3GS και τα iPod τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2009.
Η τρίτη γενιά του iPhone αναμένεται κι αυτή το καλοκαίρι.
H έλλειψη multitasking ήταν βασικό παράπονο των χρηστών, δεδομένου ότι άλλα smartphone της αγοράς προσφέρουν εδώ και καιρό αυτή τη δυνατότητα. «Δεν ήμασταν πρώτοι στο πάρτι, θα γίνουμε όμως οι καλύτεροι» αστειεύτηκε ο Τζομπς κατά την παρουσίαση του iPhone OS 4.0 στα κεντρικά γραφεία της Apple στη Σίλικον Βάλεϊ.
To νέο λογισμικό εξακολουθεί πάντως να μην υποστηρίζει την τεχνολογία flash.
Ο Τζομπς παρουσίασε ακόμα ένα κοινό γραμματοκιβώτιο για όλους τους λογαριασμούς email, υποστήριξη για φακέλους που περιέχουν εφαρμογές, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης ενός κανονικού πληκτρολογίου μέσω σύνδεσης Bluetooth. Το iPhone και το iPod αποκτoύν επίσης πρόσβαση στο κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων iBooks.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σνακοίνωσε ακόμα τη νέα διαφημιστική πλατφόρμα iAd, την απάντηση της Apple στη διαφημιστική αυτοκρατορία της Google. Οι διαφημίσεις του iAd θα προβάλλονται στις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οι οποίοι θα κερδίζουν το 60% των διαφημιστικών εσόδων.
Ο Τζομπς ανέφερε ακόμα ότι το iPad πέτυχε 450.000 πωλήσεις από το ντεμπούτο του στην αγορά των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...