Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

100 δισ. δολάρια ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας του σεξ στο Ίντερνετ

Κέρδη 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 81 δισ. ευρώ) αποφέρει κάθε χρόνο η παγκόσμια βιομηχανία πορνό στο Διαδίκτυο, η οποία, από σήμερα, αποκτά τη δική της «γωνιά» στον Παγκόσμιο Ιστό.

Το «.xxx» θα είναι σε λίγους μήνες η κατάληξη των domain names εκατομμυρίων πορνογραφικών ιστοσελίδων, όπως αποφάσισε σήμερα η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Η απόφαση αυτή -που συνοδεύτηκε από πολλές αντιδράσεις και ελήφθη έπειτα από παρασκηνιακές διεργασίες ετών- αναμένεται, σύμφωνα με παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς, να «εκτοξεύσει» στα ύψη τα κέρδη της βιομηχανίας του online σεξ.

Σήμερα, η πορνογραφία αποτελεί την πιο επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας TopTenReviews η διαδικτυακή βιομηχανία πορνό κάνει μεγαλύτερο τζίρο από αυτόν της Microsoft, της Google, του Amazon, του eBay, της Yahoo, της Apple και της Netflix μαζί!

Το 2006 τα παγκόσμια έσοδα της πορνογραφίας έφτασαν τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Κάθε δευτερόλεπτο δαπανώνται περισσότερα από 3.000 δολάρια για την πορνογραφία στο Διαδίκτυο, ενώ 372 χρήστες κάθε δευτερόλεπτο αναζητούν τη λέξη σεξ σε μηχανές αναζήτησης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...