Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Τα «αστεία» της Microsoft προς την Google

Bing EntertainmentImage by WebRanking Pictures via Flickr

Η Microsoft Europe χρησιμοποίησε το twitter προκειμένου να χλευάσει το νέο background χαρακτηριστικό της Google
Η Microsoft Europe ανάρτησε στο twitter ένα σχόλιο προκειμένου ναχλευάσει το νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησης της Google, που επιτρέπει την προσθήκη εικόνας στο background της search engine.
 To tweet ανέφερε: «We’ve lost a background image. If fund please return to bing.com» -χάσαμε μια background εικόνα. Αν βρεθεί παρακαλούμε να επιστραφεί στο bing.com.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Google είχε πρόσφατα διαθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό που παρείχε τη δυνατότητα διαμόρφωσης του backgroundστην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησής της. Η Google αναβάθμισε πρόσφατα τη search engine, όπου εμφανιζόταν ένα δοκιμαστικό background και απεικόνιζε μια εικόνα με τουλίπες. Στόχος της εταιρείας ήταν οι χρήστες να προσέξουν την αλλαγή.
Καθώς φαίνεται την αλλαγή σίγουρα πρόσεξε η ομάδα της Microsoft Europe, που έσπευσε να κάνει καυστικά σχόλια. Ο Ashley Highfeild, MD τηςMicrosoft UK, έγραψε σε ένα tweet «η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας: μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης ανέβασε την ίδια εικόνα (με τις τουλίπες) που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στο Bing».
Η διακωμώδηση βέβαια δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ αφού, όπως φαίνεται, η Google δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένοχαρακτηριστικό μετά από παράπονά που εκφράστηκαν από χρήστες. Για τον λόγο αυτό, η Google απενεργοποίησε το χαρακτηριστικό –τουλάχιστον προς το παρόν.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...