Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θέμα παρακολούθησης για τα Blackberry θέτει και η Ινδία

Οι Αρχές της Ινδίας ζήτησαν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Tata Teleservices να διασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των υπηρεσιών BlackBerry. Έθεσαν μάλιστα ως προθεσμία την 31η Αυγούστου. Ανάλογο αίτημα έχει λάβει και άλλη εταιρεία που δραστηριοιείται στη χώρα.

«Λάβαμε μία επιστολή όπου μας ζητείται να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα δικαστικής παρέμβασης στις υπηρεσίες BlackBerry μέχρι τις 31 Αυγούστου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ και δεύτερη μεγάλη ινδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε παρόμοια επιστολή από την κυβέρνηση της χώρας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του BlackBerry, RIM (Research In Motion) έχει προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου να δώσει στις Αρχές την απαραίτητη τεχνολογία προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγχουν το περιεχόμενο των emails και sms που στέλνονται μέσω BlackBerry.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα, θα προβούν σε απαγόρευση των BlackBerry στην Ινδία, απειλώντας έτσι το μέλλον της εταιρείας στην πλέον αναπτυσσόμενη αγορά τηλεπικοινωνιών του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...