Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Facebook Νέα υπηρεσία «εντοπισμού» χρηστών

Μία νέα επαναστατική λειτουργία, η οποία εγείρει νέα ερωτήματα περί προσωπικού απορρήτου, παρουσίασε ο τόπος κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία με την επωνυμία «Places», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να «μοιραστούν» online το μέρος στο οποίο βρίσκονται, ενεργοποιώντας τις κατάλληλες δυνατότητες των κινητών τους τηλεφώνων. Η νέα υπηρεσία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν όσα μέλη του «Facebook» βρίσκονται κοντά στον ίδιο «φυσικό» τόπο με αυτούς.

Ο δημιουργός του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τη νέα υπηρεσία ως μια λειτουργία η οποία «θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε πηγαίνουν, και όχι μόνο μέσα από τον υπολογιστή τους». 

Η νέα υπηρεσία ωστόσο η οποία αρχικώς θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από εφαρμογή του «iPhone» της Apple έχει εγείρει ήδη τις αντιδράσεις όσων υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό απόρρητο του χρήστη.

Η εταιρία «Facebook» διαθέτει ήδη 150 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο φυσικός εντοπισμός του χρήστη, την ώρα που η «Facebook» συλλέγει και εκμεταλλεύεται τα στοιχεία περίπου 500 εκατομμυρίων χρηστών ανοίγει άλλο ένα «παράθυρο» (ή μήπως «πόρτα»;) στον ευαίσθητο τομέα των προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...