Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ιός συνελήφθη να χρεώνει κινητά με Google Android


Εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών προειδοποιούν για έναν ιό που μολύνει κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Google Android και κλέβει τους χρήστες στέλνοντας γραπτά μηνύματα σε αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Μέχρι στιγμής ο «δούρειος ίππος» που στέλνει αυτόματα γραπτά μηνύματα έχει εντοπιστεί μόνο στη Ρωσία, αναφέρει την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κακόβουλο πρόγραμμα εισχωρεί σε smartphone που τρέχουν Android μεταμφιεσμένο σε εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων» ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab.

Ο δούρειος ίππος, με την ονομασία Media Player, «χρησιμοποιεί το σύστημα για να αρχίσει να στέλνει SMS σε αριθμούς υψηλής χρέωσης χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του χρήση, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται χρήματα από το λογαριασμό του χρήστη στο λογαριασμό κυβερνοεγκληματιών» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε η Lookout, εταιρεία που ειδικεύεται στην προστασία φορητών συσκευών: «Με την ανακάλυψη αυτού του νέου δούρειου ίππου για Android, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσέχει κανείς τι κατεβάζει» από το Διαδίκτυο.

Γεγονός πάντως είναι ότι πριν από την εγκατάστασή του το Media Player ζητά από τους χρήστες τη συγκατάθεσή του για την ενεργοποίηση «υπηρεσιών που κοστίζουν χρήματα».

Οι δύο εταιρείες συνιστούν στους χρήστες Android να αρνηθούν την εγκατάσταση αν δουν τέτοιο μήνυμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...