Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ΑΘήνα εντόπισε βέλγο που ήθελε να αυτοκτονήσει !

sfakianakis2.jpg
Επιτυχία με διεθνή αντίκτυπο για την υπηρεσία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος, κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να εντοπίσουν έναν 45χρονο Βέλγο ο οποίος μέσω Facebook είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να αυτοκτονήσει διότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.
Το γεγονός αυτό, προκάλεσε τον θαυμασμό της ηγεσίας της βελγικής αστυνομίας, η οποία προσκάλεσε τον επικεφαλής της Δίωξης, Μάνο Σφακιανάκη στο Βέλγιο, προκειμένου να τον βραβεύσει για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δυο μήνες. Από τότε τον αναζητούσε η σύζυγος του η οποία ξαφνικά εντόπισε στο προφίλ που διατηρούσε ο άντρας της στο Facebook ένα μήνυμα που ανέγραφε: «Σας χαιρετώ για τελευταία φορά». Αμέσως ειδοποίησε την βελγική αστυνομία η οποία ήρθε σε επαφή με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τους είπαν οι διαχειριστές το μήνυμα είχε γραφτεί στην Ελλάδα. Στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, η βελγική αστυνομία, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αμέσως οι αστυνομικοί παρά το προχωρημένο της ώρας ενημέρωσαν την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου, η οποίς με προσωπική της παρέμβαση παρήγγειλε στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ την άμεση διενέργεια άρσης επί των ηλεκτρονικών ιχνών που είχαν διαβιβασθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος». Αμέσως ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί ο 45χρονος και διαπιστώθηκε πως το μήνυμα είχε γραφτεί από ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 6 το πρωί της Τρίτης και αφού έγινε επιβεβαίωση πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαμένει ο άνθρωπος που αναζητούσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου μαζί με ψυχολόγους της ΜΚΟ «Κλίμακα» πήγαν εκεί, βρήκαν τον 45χρονο στο δωμάτιο του και τον οδήγησαν στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου παρέμεινε για νοσηλεία δυο ημέρες.
Τελικά μετά από έγκριση των ιατρών, στις 26 Αυγούστου, ο 45χρονος (ο οποίος πριν από έξι μήνες είχε προσπαθήσει και πάλι να αυτοκτονήσει) αναχώρησε συνοδεία αστυνομικών για την πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...