Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο ιδρυτής του WikiLeaks δηλώνει θύμα της λέξης… «βιασμός»

Julian Assange (WikiLeaks)@HITBSecConf2009 KLImage by biatch0r via FlickrΒαρύ φαίνεται να είναι το κλίμα της Σουηδίας για τον ιδρυτή του WikiLeaks, τον Τζούλιαν Ασάνζ , ο οποίος μόλις έκανε την αίτηση για να πάρει άδεια διαμονής και εργασίας και να γίνει νοικοκύρης βρέθηκε μπλεγμένος να κατηγορείται από δύο Σουηδέζες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, μετά από σύντομη έρευνα της σουηδικής εισαγγελίας, αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο 39χρονος Αυστραλός αρνήθηκε από την αρχή τις κατηγορίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι θύμα μίας μηχανορραφίας του Πενταγώνου και τόνισε σε σουηδική εφημερίδα ότι οι κατηγορίες αυτές προκάλεσαν τεράστια ηθική βλάβη στον ίδιο αλλά και στην ιστοσελίδα του.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πρόσφατα προκάλεσε την αντίδραση του Πενταγώνου μετά την δημοσιοποίηση 77.000 απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων για τον πόλεμο του Αφγανιστάν, ενώ δεσμεύτηκε να βγάλει στο φως της δημοσιότητας ακόμα 15.000 απόρρητα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...