Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"Ξηλώθηκε" το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας...

FrostWire 4.18 Splash screenImage by Gubatron via FlickrΤο «Σφυροκόπημα» των Αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ασφάλειας Αττικής, κράτησε περίπου 4μήνες.

Χρήστες του Ίντερνετ από 170 Χώρες, εκ των οποίων οι 361 "δραστηριοποιούνται" στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας και εντοπίσθηκαν στο διαδικτυακό σάρωμα που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί.

Εναντίον 177 ατόμων σχηματίσθηκαν, ενώ μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί 18 άτομα- δεκαέξι έλληνες και δύο αλλοδαποί- ενώ δύο ακόμα άτομα, αναζητούνται στα όρια του Αυτοφώρου, για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων του ποινικού κώδικα «Πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου».

Από την ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκε ότι οι 177 χρήστες του ιντερνέτ είχαν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο "πρωταγωνιστούσαν" νήπια σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους. Ενδεικτικό είναι ότι σε κάποια από τα βίντεο, τα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδόφιλων έγιναν σε 43 πόλεις της χώρας.

Κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί υπολογιστές και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στο Εργαστήρια των Εγκληματολογικών Ερευνών στον Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι, είχαν συνεργασία μεταξύ τους, ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ορισμένοι μάλιστα από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από τα σπίτια τους, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων Peer to Peer (P2P) File Sharing Programs και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Pαϊκου σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόνο για την Αττική 72 κατ’ οίκον έρευνες. REAL.GR
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...