Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Δίνουν 500.000 ευρώ σε portal για αποφυλακισμένους»

Logo with letters of the Coalition of the Radi...Image via Wikipedia Την Προκήρυξη έργου για την διαδικτυακή πύλη της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ» πολύ υψηλού κόστους για ανεκπαίδευτους χρήστες κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Λίτσα Αμμανατίδου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε το σχέδιο προκήρυξης έργου για την «ΕΠΑΝΟΔΟ» το οποίο αφορά στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης (portal) με προϋπολογισμό (με ΦΠΑ) 497.182,50 ευρώ.

Τα χρήματα προέρχονται  από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση» και  μέσω της εταιρείας του δημοσίου Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚΤΠ) ΑΕ δίνονται στην «ΕΠΑΝΟΔΟ», για να υλοποιήσει το έργο.

Οι βουλευτές του ΣYΡΙΖΑ, δεδομένου ότι το έργο είναι πολύ ακριβό σε σχέση με άλλα συναφή έργα και με βάση τους στόχους απευθύνεται σε αποφυλακιζόμενους και αποφυλακισμένους οι οποίοι δεν διαθέτουν εκπαίδευση στην ψηφιακή τεχνολογία και επειδή παρατηρείται το να μην χρηματοδοτείται η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» ως κοινωνικός φορέας με κρατική ενίσχυση για να φέρει σε πέρας το έργο της, αλλά να διατίθεται από το ΕΣΠΑ ένα μεγάλο ποσό για να δημιουργηθεί η διαδικτυακή της πύλη, επέβαλαν τις ερωτήσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς.

Από το υπουργείο δικαιοσύνης ισχυρίζονται ότι το κόστος για την υλοποίηση της διαδικτυακής πύλης ανέρχεται στο ποσό των 22.140 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο με κωδικό MIS 299984 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...