Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η Sony ανακοινώνει τη δωρεάν αναβάθμιση του firmware για τις DSLR A900 και A850

Βελτιώσεις που επιτρέπουν δημιουργικότερες λήψεις για τις full-frame φωτογραφικές μηχανές της οικογένειας «α»

Η δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού μνήμης (firmware) βελτιώνει την απόκριση κατά τη λήψη και τις δημιουργικές δυνατότητες των DSLR φωτογραφικών μηχανών πλήρους καρέ 35mm, Α900 και Α850 της Sony.

Συνιστούμε σε όλους τους νέους, αλλά και τους παλαιότερους κάτοχους αυτών των μοντέλων, να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση, η οποία είναι διαθέσιμη για download από την επιλογή «Support» της ιστοσελίδας της Sony.

Η αυτόματη εστίαση είναι ταχύτερη και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, χάρη στη βελτίωση του ελέγχου αυτόματης εστίασης (AF) και στον εξυπνότερο τρόπο υπολογισμού της απόστασης των αντικειμένων που βρίσκονται εκτός εστίασης.

Οι δημιουργικές δυνατότητες επεκτείνονται με τη διεύρυνση της περιοχής των τιμών αντιστάθμισης της έκθεσης (exposure value - EV), η οποία από ±3EV ανεβαίνει στο ±5EV. Η επιλεγμένη τιμή αντιστάθμισης εμφανίζεται στo μενού πλοήγησης στην κύρια οθόνη LCD και των δύο φωτογραφικών μηχανών. Αυτή η διευρυμένη ζώνη τιμών αντιστάθμισης της έκθεσης δίνει επιπλέον ελευθερία κατά τη σύνθεση κάδρων με ιδιαίτερα μεγάλη ή μικρή αντίθεση (high-key ή low-key images).

Το εύρος της οριοθέτησης της έκθεσης (exposure bracketing) έχει επίσης μεγαλώσει από το μέγιστο των 4.0ΕV (τρεις λήψεις με βήμα -2EV, 0EV, +2EV), σε ένα μέγιστο 6.0EV (-3EV, 0EV, +3EV). Το μεγαλύτερο αυτό εύρος παρέχει περισσότερη ευελιξία στις λήψεις πολλαπλών καρέ με διαφορετικές τιμές έκθεσης – για παράδειγμα όταν καταγράφετε εικόνες για τη δημιουργία δυναμικών εφέ HDR (υψηλού δυναμικού εύρους).

Ως επιπλέον βελτίωση, μία νέα επιλογή στο μενού επιτρέπει τη λειτουργία του κλείστρου ακόμη και όταν στο σώμα της μηχανής δεν βρίσκεται τοποθετημένος κάποιος φακός. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι χρήσιμη για εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως η φωτογράφηση ουρανίων σωμάτων όταν η μηχανή βρίσκεται τοποθετημένη επάνω σε τηλεσκόπιο.

Η τελευταία αναβάθμιση του firmware από τη Sony, είναι διαθέσιμη για δωρεάν download από τους καταχωρημένους κατόχους των φωτογραφικών μηχανών DSLR-Α900 και DSLR-Α850 στη διεύθυνση: http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...