Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Πέφτουν» οι τιμές του πρώτου iPad

Steve Jobs while introducing the iPad in San F...Image via WikipediaΕκατό ευρώ φθηνότερα -κατά μέσο όρο- πωλείται από σήμερα το iPad στην Ελλάδα, ενόψει της κυκλοφορίας της νέας ταμπλέτας της Apple στο τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πρώτου iPad μειώθηκαν κατά 90 ή 110 ευρώ (ανάλογα με την έκδοση).

Ωστόσο, οι Έλληνες καταναλωτές δεν θα πάρουν την επιστροφή των 100 ευρώ που ισχύει για τους αγοραστές στις άλλες χώρες.

Αντίστοιχη μείωση έχει γίνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα στην Αμερική και στις αγορές της Ευρώπης, όπου, μάλιστα, η εταιρεία επιστρέφει 100 δολάρια (ή 100 ευρώ, αντίστοιχα) σε όσους αγόρασαν την συσκευή με την παλιά τιμή δύο εβδομάδες πριν την παρουσίαση του iPad 2.

Δεν ισχύει στην Ελλάδα

Η πρακτική αυτή, όμως, δεν ακολουθείται στην Ελλάδα. «ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησαν με την επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας στην χώρα μας, οι υπάλληλοι της οποίας δήλωσαν άγνοια για το αν αντίστοιχη επιστροφή χρημάτων θα ισχύσει και στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι σήμερα, ούτε υπάρχει ενημέρωση ότι θα ισχύσει.

Έτσι, όσοι έσπευσαν να προμηθευτούν τον δημοφιλή υπολογιστή tablet από τις 28 Ιανουαρίου, οπότε ξεκίνησε η επίσημη διάθεσή του στη χώρα μας, «χάνουν» 100 ευρώ, τα οποία θα εισπράξουν οι αγοραστές του iPad σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανακοίνωση της μείωσης της τιμής, αλλά και της επιστροφής των 100 δολαρίων, έγινε στην Αμερική στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Apple, οι αγοραστές της πρώτης ταμπλέτας θα πάρουν πίσω τα 100 δολάρια (ή τα 100 ευρώ στην Ευρώπη, όχι όμως και στην Ελλάδα) προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς στο κατάστημα από το οποίο την προμηθεύτηκαν ή επικοινωνώντας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, σε περίπτωση που αγόρασαν την συσκευή μέσω Διαδικτύου.

Οι νέες τιμές

Αναλυτικά, οι νέες, μειωμένες τιμές πώλησης του iPad 1 στην Ελλάδα έχουν ως εξής:

- το iPad με Wi-Fi και 16GB πωλείται προς 419 ευρώ (από 529 ευρώ)
- το iPad με Wi-Fi και 32GB πωλείται προς 529 ευρώ (από 639 ευρώ)
- το iPad με Wi-Fi και 64GB πωλείται προς 629 ευρώ (από 739 ευρώ)
- το iPad με Wi-Fi + 3G και 16GB πωλείται προς 549 ευρώ (από 639 ευρώ)
- το iPad με Wi-Fi + 3G και 32GB πωλείται προς 649 ευρώ (από 739 ευρώ)
- το iPad με Wi-Fi + 3G και 64GB πωλείται προς 749 ευρώ (από 839 ευρώ)

Σημειώνεται ότι οι νέες τιμές ισχύουν για αγορά της συσκευής μόνο από τους επίσημους αντιπροσώπους της Apple στην Ελλάδα (Apple Premium Resellers), ωστόσο είναι πιθανό να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής που πωλούν το iPad, μειώνοντας και αυτά τις τιμές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι νέες τιμές των διαφόρων εκδόσεων του iPad έχουν εξής: iPad με Wi-Fi και 16GB 399 δολάρια, iPad με Wi-Fi και 32GB 499 δολάρια, iPad με Wi-Fi και 64GB 599 δολάρια, iPad με Wi-Fi + 3G και 16GB 529 δολάρια, iPad με Wi-Fi + 3G και 32GB 629 δολάρια και iPad με Wi-Fi + 3G και 64GB 729 δολάρια.

Στις 26 Μαρτίου το iPad 2

Την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς -ο οποίος διέκοψε προς στιγμήν την αναρρωτική του άδεια- παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο τη νέα έκδοση του υπολογιστή tablet της εταιρείας, το iPad 2, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται την προσεχή Παρασκευή 11 Μαρτίου στις Η.Π.Α., την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις αγορές της Ευρώπης και μια ημέρα μετά, στις 26 του μήνα, στην Ελλάδα.

Η τιμή του iPad 2 αναμένεται να είναι παρόμοια με την παλιά τιμή (η οποία ίσχυε έως χθες) του πρώτου iPad.

Το iPad 1 έχει πουλήσει σε όλο τον κόσμο 15 εκατομμύρια κομμάτια από το λανσάρισμά του τον περασμένο Απρίλιο. Η διάθεσή του στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, με καθυστέρηση περίπου 10 μηνών.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...