Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι ψηφιακές αποδείξεις


Στην Ελλάδα μιλάμε για κάρτα αποδείξεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και πλέον προσφέρουν στους καταναλωτές να λαμβάνουν τις αποδείξεις τους με ψηφιακό τρόπο.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, αλυσίδες όπως η Whole Foods Market, τοNordstrom, η Gap, το Old Navy, η Banana Republic, η Anthropologie, η Patagonia, ταSears και τα Kmart, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αν θέλουν την “κλασική” χάρτινη απόδειξη ή προτιμούν είτε να τους αποσταλεί στο email είτε να “ανέβει” σε κάποια ασφαλής web ιστοσελίδα με την οποία είναι συμβεβλημένο το κατάστημα.

Οι λόγοι γι’ αυτήν την κίνηση είναι αρκετοί. Κατ’ αρχήν, το κόστος του χαρτιού δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και είμαστε σε περίοδο περικοπών. Επιπλέον, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να έχουν ηλεκτρονικά τις αποδείξεις τους αφενός για να είναι ...βέβαιο ότι τις έχουν και αφετέρου για να μπορούν να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά. Ακόμη, υπάρχουν λόγοι μάρκετινγκ, καθώς η αλυσίδα έχει το email του καταναλωτή της με ότι και αν σημαίνει αυτό. Και, φυσικά, η αλυσίδα μπορεί να δηλώσει και τεχνολογικά “καινοτόμα”.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...