Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Kινητή τηλεφωνία: 250% αύξηση στην κίνηση στις Κυκλάδες


Μέτρα για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης του Αυγούστου στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει λάβει η WIND. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της εταιρείας, η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες -και ιδιαίτερα τον Αύγουστο- κατά 65%, με αποκορύφωμα τις Κυκλάδες όπου η αύξηση αυτή θα αγγίξει το 250%. 
Το δίκτυο της WIND είναι έτοιμο να υποστηρίξει  και τον αυξημένο αριθμό χρηστών  από άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίοι είναι αυξημένοι κατά 900% σε σύγκριση με τους χειμερινούς μήνες.  
Για την εξυπηρέτηση  της αυξημένης κίνησης η WIND προχώρησε  στην απαιτούμενη διαστασιοποίηση  του δικτύου της αλλά και την αναβάθμιση της χωρητικότητας σε σταθμούς βάσης τοπικά, οι οποίοι καλύπτουν σημεία μεγάλης ζήτησης τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε υπηρεσίες δεδομένων.  
Ιδιαίτερα σημαντική  είναι η συμβολή του δικτύου  κινητής τηλεφωνίας της WIND σε περιπτώσεις  έκτακτης ανάγκης, καθώς  σύμφωνα  με στοιχεία από το Κέντρο Διαχείρισης  της εταιρείας την καλοκαιρινή  περίοδο παρατηρείται αύξηση στις κλήσεις  έκτακτης ανάγκης (100, 122, κα.), οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο1. 
Επισημαίνεται ότι η WIND έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και τις περιοχές που συνορεύουν με Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 480 σταθμοί 
Η κάλυψη για  υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet της WIND αγγίζει το 100% πανελλαδικά για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 80% στην 3η γενιά (UMTS).  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...