Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στην αγορά της online μουσικής εισέρχεται η Google

Mια νέα συνδρομητική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής για συσκευές Android με το όνομα Google Play Music All Access παρουσίασε η Google στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει στο Σαν Φρανσίσκο.

Η υπηρεσία - η οποία επί του παρόντος είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ - προσφέρει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών τη δυνατότητα να ακούσουν εκατομμύρια τραγούδια εκτός από αυτά που ήδη έχουν αποθηκευμένα στις συσκευές τους. Η εταιρεία αποκάλεσε την υπηρεσία «ραδιόφωνο χωρίς κανόνες».

Η νέα υπηρεσία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί αντίστοιχες πλατφόρμες όπως το Pandora, το Spotify, το Xbox Music και το Rdio. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές από αυτές, το Google Play Music All Access δεν θα διατίθεται δωρεάν, πέραν της αρχικής δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών.

Η μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία κοστίζει 9,99 δολάρια. Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη η οποία περιέχει εκατομμύρια τραγούδια γίνεται μέσω συσκευής Android (κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας) ή απευθείας μέσω browser από τους υπολογιστές των χρηστών. Οσοι γίνουν συνδρομητές στις ΗΠΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα πληρώνουν μειωμένο τέλος (7,99 δολάρια το μήνα).

Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας εκτός των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

900 εκατ. συσκευές Android

Στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν 5.500 προγραμματιστές, η Google ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 900 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες σε όλον τον κόσμο έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό Android.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το Android - το λογισμικό που δημιουργήθηκε το 2010 και σήμερα «τρέχει» σε τηλέφωνα κατασκευαστών όπως η Samsung - έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ειδικότερα, στελέχη της Google ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα ανά χρήστη για τις εφαρμογές Android είναι φέτος 2,5 φορές υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Προσωποποιημένοι χάρτες

Στο συνέδριο ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι μέσα στο καλοκαίρι η Google θα προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις της χαρτογραφικής υπηρεσίας Google Maps. Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία θα προσφέρει «προσωποποιημένους» χάρτες για κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Αλλες ανακοινώσεις που έγιναν περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες για βιντεοπαιχνίδια που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android, όπως η δυνατότητα συγχρονισμού των επιδόσεων ενός παίκτη σε διαφορετικές συσκευές και η δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων με αυτά άλλων χρηστών, μέσω του κοινωνικού δικτύου Google+.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...