Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«1453»: Τώρα, το πρώτο Ελληνικό Graphic Novel στο iPad!

Πριν από πέντε χρόνια, οι Εκδόσεις Anubis, λίγο πριν την 555η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κυκλοφόρησαν το «1453», το πρώτο τους πρωτότυπο graphic novel στα ελληνικά, με φόντο μία από τις πιο τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Σήμερα, έχοντας ήδη διαθέσιμο έναν μεγάλο αριθμό τίτλων στο app store του iTunes, οι Εκδόσεις Anubis προχώρησαν στην έκδοση του «1453» σε ψηφιακή μορφή για iPad!

Λίγα λόγια για το έργο 

Μάιος 1453... Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία βρίσκεται σε παρακμή, απομονωμένη από τα υπόλοιπα βασίλεια και κράτη της χριστιανικής Ευρώπης. Οι στρατιές των Οθωμανών έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της αλλοτινής υπερδύναμης και βρίσκονται στο κατώφλι της εκπλήρωσης του προαιώνιου πόθου των μουσουλμάνων - την άλωση της
Βασιλεύουσας.

Ο στρατός του Μωάμεθ Β’ και οι πανίσχυρες πολιορκητικές μηχανές του βρίσκονται αντιμέτωποι με τους λιγοστούς υπερασπιστές και με τα πιο ολοκληρωμένα οχυρωματικά έργα του μεσαιωνικού κόσμου. Δύο κόσμοι αναμετρούνται σε μια σύγκρουση, το αποτέλεσμα της οποίας έμελλε να αλλάξει το ρου της Ιστορίας.

Η ιστορία, όμως, γράφεται από τους ανθρώπους - από τον πιο ταπεινό χωρικό μέχρι τον πιο δοξασμένο ευγενή. Ένας από αυτούς είναι ο Κρητικός τοξότης Νικηφόρος Καλλέργης, που πηγαίνει εθελοντικά στην Πόλη, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Μέσα από το ημερολόγιό του, καταγράφει όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια ενός κοσμοϊστορικού γεγονότος που σφράγισε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και εισήγαγε μια καινούργια...

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία. Η ψηφιακή ανάγνωση καρέ-καρέ χαρίζει μια κινηματογραφική διάσταση στο graphic novel, ζωντανεύοντας τις εικονογραφημένες σελίδες ενός έργου που ήδη έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική σκηνή της 9ης Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...