Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"Χαλαρώνει" τις ρυθμίσεις απορρήτου για εφήβους το Facebook

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook ανακοίνωσε ότι «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Πλέον, οι έφηβοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ανταλλάσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικες χρήστες του Facebook.

Στην ουσία, όπως επισημαίνει το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο (φωτογραφίες, βίντεο, ενημερώσεις κατάστασης κ.α.).

Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.

Όπως γνωστοποίησε το Facebook, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα.

Προκειμένου να περιορίσει την ακατάσχεση «εκροή» προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χρηστών του, το Facebook έχει λάβει δύο περιοριστικά μέτρα.

Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε «φίλους φίλων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...