Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η HTC παρουσίασε το πρώτο κινητό με Android που διαθέτει αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων


Η εταιρεία HTC ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη. 

Πρόκειται για το μοντέλο One Max, το οποίο διαθέτει λειτουργικό Android,  επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 600 και οθόνη 5,9 ιντσών. Η επίσημη παρουσίαση του One Max έγινε στην Κίνα την Τρίτη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγαλύτερο μοντέλο της «ναυαρχίδας» των «έξυπνων» κινητών της HTC, του μοντέλου One.

Το One Max είναι η πρώτη συσκευή Android με αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βγαίνει στην αγορά. Τον Σεπτέμβριο, η Apple είχε βγάλει στην κυκλοφορία το iPhone 5S, το οποίο «τρέχει» με λειτουργικό iOS και επίσης διαθέτει αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η κυκλοφορία του νέου μοντέλου αρχίζει εντός του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία, η νέα συσκευή θα διατίθεται μαζί με μια ειδική θήκη, η οποία έχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να επιτρέπει την επέκταση της ενεργειακής αυτάρκειας του One Max.«Η αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της συσκευής να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τη συσκευή του γρήγορα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της HTC.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να «ανοίξει» ταυτόχρονα έως τρεις διαφορετικές εφαρμογές απλώς ακουμπώντας πάνω στο αντίστοιχο εικονίδιο το δάχτυλό του.«Τα δεδομένα για την αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του χρήστη αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στη μνήμη της συσκευής και δεν είναι δυνατόν να αντιγραφούν. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον χρήστη» προστίθεται στην ανακοίνωση της HTC.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...