Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το Yahoo Mail κλείνει τα 16 και ανανεώνεται


Μεγαλώνει και θέλει να μοιάσει στο Gmail


Το Yahoo Mail γίνεται 16 ετών και το γιορτάζει με μία ανανέωση, η οποία μοιάζει όμως πολύ με την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail της Google.

Η νέα εμφάνιση περιλαμβάνει toolbar με δυνατότητα απόκρυψης, καινούργιο πλαίσιο σύνταξης μηνύματος και ένα εργαλείο που συγκεντρώνει όλα τα μηνύματα με το ίδιο θέμα και τα εμφανίζει σαν συνομιλία, παρέχοντας όμως τη δυνατότητα στον χρήστη να το απενεργοποιήσει εάν το επιθυμεί.


Το συγκεκριμένο εργαλείο ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο Gmail το 2004.

Τα καινούργια χαρακτηριστικά του Yahoo Mail που μοιάζουν με αυτά του Gmail μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η νυν CEO της Yahoo και πρώην κορυφαίο στέλεχος της Google, Marissa Mayer, ήταν ένα από τα άτομα που είχε βοηθήσει στο σχεδιασμό του Gmail.


Οι χρήστες μπορούν -μεταξύ άλλων- να επιλέξουν ως φόντο του email (και στο mobile app) ένα από τα δεκάδες νέα θέματα ή φωτογραφίες από το Flickr, την υπηρεσία που ανήκει πλέον στη Yahoo, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξήθηκε και έφτασε το ένα terabyte (το Gmail προσφέρει μέγιστο αποθηκευτικό χώρο 15GB ανά λογαριασμό).

Οι δωρεάν χρήστες της υπηρεσίας έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς αποκτούν πλέον πρόσβαση σε λειτουργίες του Mail Plus, που μέχρι πρόσφατα ήταν επί πληρωμή.

Άλλες ενδιαφέρουσες «πινελιές» στη νέα εμφάνιση του Yahoo Mail είναι η δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στα εισερχόμενα μηνύματα, καθώς επίσης και η άμεση επισύναψη φωτογραφιών σε μηνύματα που προορίζονται για αποστολή.

Φαίνεται πως η αλλαγή του επίσημου λογότυπου αλλά και οι δεκάδες εξαγορές και ανανεώσεις της εταιρίας απέδωσαν καρπούς, καθώς, όπως δήλωσε η Mayer, οι μηνιαίες επισκέψεις των υπηρεσιών της Yahoo έχουν αυξηθεί κατά 20% από τότε που ανέλαβε η ίδια το τιμόνι του αμερικανικού κολοσσού, φτάνοντας στους 800 εκατ. χρήστες.

Η ανανεωμένη εφαρμογή της Yahoo είναι ήδη διαθέσιμη σε λογισμικό iOS, Android και Windows 8.

Πηγή: TechCrunch, Slashgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...