Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σύντομα η φραγή των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας


Σημαντικά μέτρα κατά των κλεμμένων κινητών, είναι έτοιμες να πάρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με βάση πληροφορίες της ιστοσελίδας deasy.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών), προωθεί ρύθμιση στο νέο κανονισμό γενικών αδειών με την οποία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε φραγή από το δίκτυό τους για κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί.


Για να γίνει κάτι τέτοιο, ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να δηλώσει στο δίκτυο που ανήκει την κλοπή της συσκευής του και τον μοναδικό αριθμό IMEI που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι δε θα μπορέσει ξανά να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα. Το κλείδωμα σε αυτή την περίπτωση είναι ολικό και όχι σε επίπεδο SIM κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή θα καθίσταται ανενεργή τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο όπως αναφέρει το deasy μπορεί να υλοποιηθεί από τη στιγμή που τα συστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν εκτός από τον αριθμό SIM, τη γεωγραφική θέση μας καθώς και τον αριθμό IMEI της συσκευής η οποία είναι ενεργοποιημένη στο δίκτυο τους.

Εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, δυσκολίες στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις με παρτίδες κινητών τηλεφώνων από την Κίνα οι οποίες δε διαθέτουν IMEI αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...