Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τριάντα χρόνια ζωής συμπλήρωσαν τα Microsoft Windows

Αυτή την εποχή τα Windows 8 και 8.1 απασχολούν την δημοσιότητα, αλλά πριν τριάντα χρόνια το εμβληματικό λειτουργικό τής Microsoft έκανε την πρώτη εμφάνισή του στους τότε προσωπικούς υπολογιστές.


Στις 10 Νοεμβρίου 1983 ο Bill Gates μας παρουσίασε ένα προϊόν που επρόκειτο να επανακαθορίσει αυτό που γνώριζαν οι χρήστες ως Personal Computer μέχρι εκείνη την στιγμή.

Tριάντα χρόνια είναι μια μακρά περίοδος για τα ανθρώπινα μέτρα και τα Windows περνούν πλέον στην ώριμη φάση της νιότης τους.

Αποκαλούμενα αρχικά ως "Interface Manager", ξεκίνησαν να αναπτύσσονται το 1981 για να κυκλοφορήσουν στο κοινό ως Windows 1.0 τον Νοέμβριο του 1985.

Η πρώτη κυκλοφορία δεν αποτελούσε ένα πλήρες OS, αλλά περισσότερο ένα γραφικό περιβάλλον που επέτρεψε στα MS-DOS να λειτουργήσουν ως ένα σύγχρονο user interface, όπως το γνωρίζουμε έως τις μέρες μας.

Τα Windows 1.0 ωστόσο εισήγαγαν πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για την εποχή, όπως το ημερολόγιο, το ρολόι, το Microsoft Paint, έναν επεξεργαστή κειμένου, και το clipboard.

Τα Windows επέτρεψαν στον χρήστη να βλέπει πολλαπλά παράθυρα ταυτόχρονα αν και δεν μπορούσαν να μεγιστοποιηθούν σε πλήρη οθόνη.

Η πρώτη έκδοση των Windows ερχόταν επίσης με drivers για συσκευές όπως πληκτρολόγιο και το τότε επαναστατικό Microsoft Mouse, που είχε ντεμπουτάρει νωρίτερα μέσα στο1983.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα βίντεο από την μακρινή εκείνη εποχή όπου το κουβάρι της ιστορίας της Microsoft και των Windows άρχισε να ξετυλίγεται.

Σήμερα, τα Windows καταλαμβάνουν περίπου το 90% του μεριδίου αγοράς των OS για PC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...