Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σε τιμή κόστους διαθέτει η Sony το PlayStation 4

Συγκριτικά πάντως με το PS3, η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να συμπιέσει εξαιρετικά αποτελεσματικά το κόστος κατασκευής της νέας best seller κονσόλας παιχνιδιών


Επικαλούμενο ανάλυση της εταιρείας ερευνών IHS, το AllThingsD.com αναφέρει ότι το κόστος κατασκευής του νέου PlayStation φτάνει τα 381 δολάρια, όταν στην αγορά της Βορείου Αμερικής, όπου κυκλοφορεί από τις 15 Νοεμβρίου, πωλείται αντί 399 δολαρίων.


Αναλύοντας κομμάτι-κομμάτι το κόστος του PlayStation 4, η IHS υπολογίζει ότι μεταξύ όλων των άλλων ο πανίσχυρος AMD επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η Sony της κοστίζει 100 δολάρια, τα 16 τσιπάκια μνήμης 88 και ο 500άρης σκληρός δίσκος της Seagate 37 δολάρια.

Περίπου 28 δολάρια είναι το κόστος για το τσιπ ασύρματης (WiFi) σύνδεσης και το οπτικό drive για Blu-ray και DVD δισκάκια. Επιπλέον 18 δολάρια κοστίζει στη Sony το νέο DualShock ασύρματο χειριστήριο.

Συγκριτικά πάντως με το PS3, η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται ότι έχει καταφέρει να συμπιέσει εξαιρετικά αποτελεσματικά το κόστος κατασκευής της νέας best seller κονσόλας παιχνιδιών, επωφελούμενη και από την πτώση στις τιμές των εξαρτημάτων προϊόντος του χρόνου.

Εξέλιξη που της επιτρέπει να βγει στην αγορά με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την τιμή. Οταν, στο τέλος του 2006, το PlayStation 3 έχει κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιαπωνία, το κόστος του είχε υπολογιστεί στα 805 δολάρια, με την τιμή του να ξεκινά από τα 599 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τότε έτσι και τώρα, είναι δεδομένο ότι η Sony προσβλέπει σε υψηλά κέρδη από τη διάθεση του περιεχομένου, με έμφαση στους τίτλους που κυκλοφορούν ήδη ειδικά για το PlayStation 4 -τα παιχνίδια και τα χειριστήρια για το PS3 δεν είναι συμβατά με τη νέα κονσόλα.

Το PS4 έρχεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές στις 29 Νοεμβρίου, ενώ η επίσημη διάθεσή του στη χώρα μας θα ξεκινήσει από τις 13 Δεκεμβρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...